Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Arnavutluk Bilimler Akademisi’ne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Arnavutluk’ta bilimsel yayın faaliyetlerinin tanıtılacağı “Libri Akademik”in tadilat ve donanımını gerçekleştirdi.Libri Akademik’in açılış törenine Arnavutluk Kültür...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Arnavutluk’ta bilimsel yayın faaliyetlerinin tanıtılacağı “Libri Akademik”in tadilat ve donanımını gerçekleştirdi.
Libri Akademik’in açılış törenine Arnavutluk Kültür Bakanı Mirela Kumbaro, Bilimler Akademisi Başkanı Muzafer Korkuti, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Program Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin ve çok sayıda akademisyen katıldı. Kültür Bakanı Mirela Kumbaro, Tiran’da yeni bir kültürel ortamının oluşturulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tanıtılan kitap koleksiyonunun önceden kötü şartlarda bulunduğunu belirtti. Kumbaro, TİKA tarafından desteklenen projenin sadece kitaplar ile kültürel mirasın değil, Tiran şehrine nezih bir ortamın kazandırılması açısından da önemli olduğunu vurguladı. Kültür Bakanı, Kültür Bakanlığı ve TİKA’nın 3 yıldır işbirliğinin sürdürdüğünü, Berat Elbasan Korça ve Kruja şehirlerinde bulunan bazı tarihi eserlerin restorasyonun tamamlandığını, büyük angajman gerektiren İşkodra Kurşunlu Camii, Gjirokastra Kalesi ve bazı özel eserlerin restorasyonlarının projelendirilmesi üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Büyükelçi Bayraktar ise, konuşmasında TİKA’nın Arnavutluk’ta yapmış olduğu faaliyetlerden memnuniyetini dile getirerek, iki ülke arasındaki bilimsel işbirliğinin ileri düzeyde olduğunu ifade etti. Bayraktar, bilimsel işbirliğinin devamını dileyerek, ülkedeki en üst akademik kuruluşlardan olan Bilimler Akademisi’nin bir parçası olan binanın açılışını yapmaktan dolayı memnun olduğunu belirtti.
TİKA Tiran Program Koordinatörü Birol Çetin de, katılımlarından dolayı Kültür Bakanı başta olmak üzere tüm katılımcıları teşekkürlerini iletti. Çetin, yıkılmış halde olan tarihi binanın iki buçuk ay içerisinde tadilatının tamamlandığını belirtti. Binada bir toplantı salonu, kitap satış reyonu ve kitapların muhafaza edildiği depo kısmının bulunduğunu ifade eden Çetin, projeyle işbirliğinin artarak devam edeceğini belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar tadilatı yapılan binayı ziyaret ederek, kitapları inceleme fırsatı buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.