Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA’dan Afganistan medya kurumlarına Türkçe kursu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan medyasına yönelik Türkçe eğitim programını başarı ile tamamlayan 36 kursiyer Kabil’de düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı.TİKA tarafından 2016...

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2017 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA’dan Afganistan medya kurumlarına Türkçe kursu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan medyasına yönelik Türkçe eğitim programını başarı ile tamamlayan 36 kursiyer Kabil’de düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı.

TİKA tarafından 2016 yılı Mart ayında “Medya Kuruluşlarına Türkçe Desteği” başlığı altında başlatılan proje ile Salamvatandar Radyosu, Afganistan Milli TV, Ayna TV ve Afganistan Milli Arşiv Başkanlığı kurumlarının bünyesinde çalışan 36 kişiye sertifikalı eğitim verildi.

Gazi TÖMER tarafından hazırlanan kitapların kullanıldığı projede Afganistan uyruklu Kabil Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu 3 öğretmen görev aldı. Bir yıl süren proje kapsamında öğrencilerin A1 ve A2 seviyelerini tamamlayan 36 kursiyer Kabil PKO Yerleşkesinde düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı. Törene TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, Maarif Vakfı Koordinatörü Mucip Uludağ, elçilik çalışanları ve kursiyer yakınları katıldı.

TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, işbirliği yaptığı için medya ve diğer resmi kurumlara teşekkür ederek, medya kuruluşlarında Türkçe bilen personelin olmasının çok önemli olduğunu, terör örgütlerinin bilgi kirliliği oluşturmasının önüne her iki kardeş ülke medyasının doğru haber sunarak geçilebileceğini belirtti.

Maarif Vakfı Koordinatörü Mucip Uludağ, düzenlenen kurslar için başarılar dileyerek Türkiye’nin her zaman Afganistan’ın yanında olduğunu kaydetti. Baştan sona Türkçe konuşularak uygulanan sertifika töreni belgelerin dağıtılması ve hatıra fotoğraf çektirilmesinden sonra ikram ile tamamlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.