Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA Türkiye’nin Yerel Yönetim Alanındaki Tecrübesini Ürdün’e Taşıyor

Ürdün’ün çeşitli şehirlerinden 18 belediye başkanı ve beraberindeki teknik ekiple birlikte toplam 25 kişiden oluşan heyet, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle Türkiye’ye gerçekleştirdikleri...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ürdün’ün çeşitli şehirlerinden 18 belediye başkanı ve beraberindeki teknik ekiple birlikte toplam 25 kişiden oluşan heyet, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle Türkiye’ye gerçekleştirdikleri ziyarette İstanbul ve Antalya’da Türkiye’nin yerel yönetimler alanındaki tecrübelerini yerinde görme fırsatı buldu.
TİKA Ürdün’de faaliyetlerine devam ediyor. TİKA, bu kapsamda 25 kişiden oluşan Ürdünlü heyete Türkiye’nin yerel yönetimler alanındaki tecrübelerini aktardı. Program kapsamında İstanbul’da Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi’ni ziyaret eden heyet, Ürdün’ün özellikle sorun yaşadığı “trafik yoğunluğu” ve “acil durumlarda etkili müdahale” alanlarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yöntemlerini detaylarıyla inceleme imkanı buldu. İstanbul’da trafik sorununa karşı ne tür önlemler alındığını ve yoğun trafiğin nasıl yönetildiğini uygulamalı olarak inceleyen belediye başkanları ve beraberindeki teknik ekip, son yıllarda Ürdün’de kış aylarında yaşanan yoğun kar yağışına etkili müdahale edilememesinden dolayı hayatın durma noktasına gelmesi nedeniyle AKOM’da karla mücadele hizmetleri hakkında detaylı bilgi edindi.
Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliği işbirliğinde Antalya’da organize edilen 6. Antalya Şehircilik ve Teknoloji Fuarı’na da katılan Ürdünlü heyet, hem firmaların belediyeler için sundukları en yeni ürünlerin ve en son teknolojilerin hem de belediyelerin yer aldıkları stantlarda hizmetlerinin ve projelerinin tanıtımlarını ayrıntılı olarak görme imkanına sahip oldu.
Yurt dışından 400’e yakın belediye başkanı ve valinin katıldığı fuarda Antalya Valisi Muammer Türker, demokratik sistemlerde yerel yönetimler, hizmetin önemli enstrümanlarından biri olduğuna vurgu yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.