Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA tarafından Sudan’da yaptırılan hastane yılda 120 bin hastaya hizmet veriyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından “Darbeye Hayır Türkiye’ye Destek” gösterilerinin düzenlendiği Sudan’ın Güney Darfur Eyaleti’nin başkenti Nyala’da, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yaptırılan...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA tarafından Sudan’da yaptırılan hastane yılda 120 bin hastaya hizmet veriyor
15 Temmuz darbe girişiminin ardından “Darbeye Hayır Türkiye’ye Destek” gösterilerinin düzenlendiği Sudan’ın Güney Darfur Eyaleti’nin başkenti Nyala’da, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yaptırılan hastane hizmet veriyor. Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Nyala Türkiye Sudan Eğitim ve Araştırma Hastanesi sadece Sudan, Kamerun, Çad, Gambiya ve diğer civar ülkelerden gelen hastaları kabul ediyor. Hastane yılda yaklaşık 120 bin hastaya şifa dağıtmaya devam ediyor. Hastanede gerek ayaktan, gerekse yatarak tedavi gören hastalar, kendilerine güler yüzle ve hiçbir fedakârlıktan kaçınılmadan verilen sağlık hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar.
Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen hastane yöneticisi ve başhekiminden ünite müdürlerine, eczacı, doktor, hemşirelerden diğer tüm sağlık personeline kadar tüm sağlık çalışanları Sudanlı meslektaşları ile birlikte büyük bir uyum ve hizmet yarışı içinde faaliyetlerini sürdürüyor.
Türkiye’nin değişik hastanelerinden belirlenen ve ihtiyaca göre tespit edilen süreler dâhilinde çalışan konusunda uzman hekimleriyle beyin ameliyatlarından genel tüm ameliyatlara, poliklinik ve acil tıbbi hizmetlerinden Nyala’daki kamplarda yaşayan mülteciler ile diğer yoksul ailelere olmak üzere yılda yaklaşık 120 bin hastaya şifa dağıtmaya devam eden hastane bölgenin umudu oldu. 120 yataklı hastanede başta kadın doğum, çocuk, patoloji, radyoloji, dâhiliye, üroloji olmak üzere ihtiyaç hissedilen her alanda hastalara teşhis ve tedavi hizmetleri sunuluyor. 2014 yılından itibaren çalışmalarını sürdüren hastanede uzman hekimlerce Sudanlı sağlık personeli ve hekimlere de eğitimler veriliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.