Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA Moğolistan’da sanatseverleri unutmadı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), dünya klasiklerinin icra edilmesi ve halk nezdinde tanıtılması amacıyla 1963 yılında kurulan Moğolistan Devlet Opera ve Bale Tiyatrosu’na donanım desteğinde bulundu.Yılda 100’den...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), dünya klasiklerinin icra edilmesi ve halk nezdinde tanıtılması amacıyla 1963 yılında kurulan Moğolistan Devlet Opera ve Bale Tiyatrosu’na donanım desteğinde bulundu.
Yılda 100’den fazla gösteri düzenleyen Moğolistan Devlet Opera ve Bale Tiyatrosu’nun ana perde sistemi TİKA tarafından yenilenerek, sanatseverlerin hizmetine sunuldu. Proje açılış töreni Ulanbator PKO Koordinatörü Veysel Çiftci, Koordinatör Yardımcısı Ömer Gündoğdu, Moğolistan Devlet Opera ve Bale Tiyatrosu Müdürü Mönhzul Çuluunbat, Türkiye Büyükelçiliği 3. Katip Hilal İzci ve çok sayıda sanatsever ile engelli vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreni kapsamında yapılan konserde Moğolistan’ın önde gelen opera sanatçıları sahne aldı.
Moğolistan Devlet Opera ve Bale Tiyatrosu Müdürü Çuluunbat, maddi sıkıntılardan dolayı yapamadıkları sahne donanımının gerçekleştirilmesi için başta TİKA olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Ulanbator PKO Koordinatörü Çiftci de, 1994 yılından beri Moğolistan’da faaliyet gösteren TİKA hakkında bilgi vererek, sağlık, eğitim, tarım, turizm, ulaştırma alt yapısına kadar birçok alanda projeler gerçekleştirdiklerini ve projelerinin devam edeceğini belirtti. Çiftci, TİKA’nın Türk-Moğol halkları arasında gönül köprüsü olduğunu ifade ederek, söz konusu tiyatronun müdürü ve çalışanlarına teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.