Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA Kolombiya’da üniversitelerin sosyal projelerine destek oluyor

Kolombiyadaki Quindio Üniversitesi’nin çocuk çalışmaları birimine, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından çocuk eğitim salonları yaptırıldı.Üniversitenin, Çocukların Şiddetten Korunması ve Çocuk Çalışmaları...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA Kolombiya’da üniversitelerin sosyal projelerine destek oluyor

Kolombiyadaki Quindio Üniversitesi’nin çocuk çalışmaları birimine, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından çocuk eğitim salonları yaptırıldı.

Üniversitenin, Çocukların Şiddetten Korunması ve Çocuk Çalışmaları Programının faaliyetlerine katkı niteliğinde olan TİKA tarafından yapılan salonlar, çatışma mağduru ailelerin çocuklarına hizmet verecek. Proje kapsamında, üniversitenin içine eğitim ve oyun odaları ile çocuk yemekhanesi kurulumu gerçekleştirilerek, eğitim malzemesi desteğinde bulunuldu.

Kolombiya’da geride bırakılan çatışma süreci boyunca, Armenia şehrinin kırsal kesimleri yıllarca sıcak çatışma altında kalarak, hem terör eylemlerine tanıklık etmiş hem de yerleşik hayata geçemedikleri için yıllarca düzenli bir hayat sürememişti. Çatışma boyunca bir çok çocuk uygun ortamlarda büyüyememiş ve eğitim fırsatı bulamamıştı. Yürütülen proje ile, çatışma sonrası normalleşme sürecinde çocukların eğitimlerinin tamamlanabilmesi ve psikolojik destek verilmesi, bunun yanında ailelerin de çeşitli konularda desteklenebilmesi için uygun ortam TİKA tarafından oluşturuldu. Eğitim ve oyun salonları, çocuk yemekhanesi 18 yaş altındaki yaklaşık 170 çocuğun eğitimine katkıda bulunacak.

TİKA yetkilileri, Quindio Üniversitesi Rektörü José Fernando Echeverry Murillo, Kolombiya Aile Politikaları Enstitüsü Bölge Direktörü Adriana Echeverri Gonzlez, Quindio Üniversitesi Sosyal Kalkınma Departmanı Yönetimi, akademisyenler ve program faydalanıcısı çocukların bir araya geldiği programda Sosyal Kalkınma Departmanı Başkan Yardımcısı Luis Fernando Polana Obando yaptığı konuşma esnasında projenin ayrıntıları ve TİKA hakkında katılımcılara bilgi verdi. Obando, Çocuk Çalışmaları Programına yapılan bu katkının, Quindio eyaletine bağlı, savaş mağduru 12’den fazla belediyeden gelen çocuğun ve ailelerinin faydalanması için kullanılacağını, okul bünyesinde hizmet veren 30 sosyal ve çocuk gelişimi uzmanı personelin verimini bu sayede artıracağını belirterek tüm bölge halkı ve üniversite adına teşekkürlerini iletti. Echeverri ise yapılan pedagojik salonların şiddet mağduru ailelerden gelen Quindio bölgesi çocuklarının gelişimine önemli bir katkı sağlayacağını kaydetti.

Üniversitenin çatışma mağduru ailelerin çocuklarına yönelik yürüttüğü bu program çerçevesinde şiddet mağduru ailelerin çocuklarına pedagojik olarak yaşlarına uygun biçimde eğitimler veriliyor. Sosyalleşmelerine ve terör döneminin etkilerinin silinmesine yönelik çalışmalarda bulunulmakta olup, söz konusu TİKA yardımı ile bu programın veriminin artırılması hedefleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.