Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA katkılarıyla Afganistanlı uzmanlara eğitim

TİKA’nın katkılarıyla Afganistan Ulusal Standartlar İdaresi (ANSA) teknik heyetine, Türkiye’de sertifikalı eğitim programı düzenlendi.Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA’nın katkılarıyla Afganistan Ulusal Standartlar İdaresi (ANSA) teknik heyetine, Türkiye’de sertifikalı eğitim programı düzenlendi.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) işbirliğinde, Afganistan (ANSA) uzmanlarına eğitim verildi.
Afganistan’da standartlara uygun üretim ve ticaret imkanlarını geliştirmek amacıyla bir süredir TİKA tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Afgan yetkililerce Türkiye tecrübelerinden yararlanılmasına karar verildi. Bu çerçevede etkin bir aktör olması beklenen ANSA’nın uzman ve ekipman sıkıntısının giderilmesi bu çalışmada öncelikli konular arasında yer aldı.
Faaliyet gösterdiği ülkelerde kamu kurumlarının etkin hizmet verebilmesi, personelinin kapasitesini yükseltebilmesi ve çağdaş uygulamaların kamu hizmetine yansıması amacıyla çalışmalar yürüten TİKA, Afganistan Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren ANSA’nın orta düzey idarecileri ve uzman kategorisinden oluşan 6 kişilik heyetine TSE’de 10 günlük eğitim programı düzenledi.
Afgan heyetine, program boyunca 2015 yılında revize edilen standartlar; TS EN ISOP 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi, TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Temel Eğitimi ve TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel eğitimi başlıklarında, TSE uzman ve eğiticileri tarafından sertifikalı eğitimler sunuldu. Afgan uzmanlarına yönelik eğitimin sonunda ise TÜRKAK kurumunun yapısı, sistemi, ürün ve personel akreditasyon konularında bilgilendirmede yapıldı. Eğitimin son gününde Afgan heyetine katılım belgesi verildi.
Afgan uzmanları ise almış oldukları eğitimden memnun kaldıklarını ifade ederek Afganistan’da Akreditasyon Kurumu olmadığı için ANSA idaresi içerisinde TÜRKAK’tan model alınmasını talep ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.