Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA İlk İftarı Almatı’da Yaptı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen Gönül Kervanı projesi Almatı’da Ramazan’ın ilk iftarıyla sona erdi.TİKA ve Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliğinde...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen Gönül Kervanı projesi Almatı’da Ramazan’ın ilk iftarıyla sona erdi.
TİKA ve Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliğinde ilk iftar programını Almatı’da düzenlendi. Program kapsamında TİKA tarafından 100 yoksul aileye gıda yardımında bulunuldu. Farklı toplum kesimlerini bir araya getiren iftar programına Türk misyonu temsilcilerinin yanı sıra, Ahıska Türkleri Derneği yetkilileri ve dernek mensupları, Almatı Görme Engelliler Derneği, Kazakistan 2030 Vakfı ve Kul Hoca Ahmet Yesevi İlim ve İrfan Vakfı yetkilileri, Januya Yetimhanesi mensupları ve çocuklar, Almatı Belediyesi işçileri başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşundan, ayrıca Ahmet Yesevi Üniversitesi, Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi ve Avrasya Araştırma Enstitüsünden yetkililer ve öğrenciler katıldı.
Konuşmasına TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın selamıyla başlayan TİKA Daire Başkanı Dr. Zülküf Oruç TİKA’nın hayatın bütününe dokunan farklı sektörlerdeki birçok projeyle yaklaşık 20 yıldır daha güçlü ve müreffeh bir Kazakistan için ülkenin kalkınma süreçlerine destek verdiğini ifade etti. İki ülke arasındaki derin tarihi ve kültürel bağların yanı sıra kurumlar arası tecrübe paylaşımının da önemli olduğunu belirten Oruç, “Kazakistan’ın bağımsızlığının 25’inci yılında ve Almatı şehrinin bininci yıl dönümünde, Ramazanın ilk iftarında Kazakistanlı kardeşlerimizle bir arada olmaktan ekmeğimizi paylaşmaktan ayrıca büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.
Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi adına konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin 200’ü aşkın projesiyle sadece akademik alanda değil kültürel, sosyal ve ekonomik alanda da birleştirici bir misyonu olduğunu bu bağlamda iki ülke arasındaki kültürel ve kamu diplomasinin gelişimine katkı sunduğunu söyledi.
Almatı Başkonsolosu Rıza Kaan Yılmaz’ın selamlama konuşmasının ardından dua eden Almatı Baş Müftüsü Nurbek Yesmaganbet,Ramazanın Kur’an ve bereket ayı olduğunu bu iftarın da büyük bir feyz kaynağı olduğunu dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.