Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA Destekli "Osmanlı-ukrayna Bozkır Serhatti" Yayımlandı

Tika Destekleriyle Ukrayna Ulusal Bilimler Akademisi, Agatangel Krymskiy Şarkiyat Araştırmaları Enstitüsü Akademisyenlerinden Oleksandr Sereda'nın "osmanlı-ukrayna Bozkır Serhatti" İsimli Kitabı Yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA Destekli "Osmanlı-ukrayna Bozkır Serhatti" Yayımlandı
TİKA destekleriyle Ukrayna Ulusal Bilimler Akademisi, Agatangel Krymskiy Şarkiyat Araştırmaları Enstitüsü akademisyenlerinden Oleksandr Sereda’nın “Osmanlı-Ukrayna Bozkır Serhatti” isimli kitabı yayımlandı.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) destekleriyle Ukrayna Ulusal Bilimler Akademisi, Agatangel Krymskiy Şarkiyat Araştırmaları Enstitüsü akademisyenlerinden Oleksandr Sereda’nın kaleme aldığı 18’inci yüzyıl Osmanlı Belgeleri Işığında “Osmanlı-Ukrayna Bozkır Serhatti” isimli kitabı yayımlandı.
“Osmanlı ve Kırım Enginliğinde Özü Vilayeti”, “Osmanlı Döneminde Kuzey Karadeniz Bölgesi Ukrayna Kazakları” ve “Hanlık Ukrayna’sı” olmak üzere üç ana bölümden oluşan eser, Başbakanlık Osmanlı Arşivi ve Sofya Kiril Metodi Milli Kütüphanesi Oryantal Şubesi Arşivindeki 17’inci ve 18’inci yüzyıl Osmanlı arşivleri kaynak alınarak hazırlandı. Osmanlı’nın Ukrayna’daki mirası, mali, askeri, hukuki ve komşu ülkelerle ilişkiler gibi farklı konuları ele alan kitap Türkçe-Ukraynaca olmak üzere iki dilde yazıldı. Kitabın müellifi daha önce böyle bir çalışmanın yapılmadığını ve bu alanda var olan çalışmaların da salt belli kaynaklardan istifade ettiği için yanlı ve yetersiz olduğunu belirtti.
Çalışma ile Güney Ukrayna-Osmanlı ilişkileri Osmanlı arşiv belgeleri de kullanılarak mukayeseli ve gerçekçi bir yaklaşımla ele alındı. TİKA’nın katkılarıyla hayata geçirilen söz konusu eser büyük ilgi topladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.