Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA, Bosna Hersek’te eğitime destek vermeye devam ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bosna Hersek’in kuzeybatısında bulunan Cazin şehrinde bulunan Cemaludin Çauşeviç Medresesi’ndeki kimya, biyoloji ve fizik laboratuvarlarını modern eğitim ekipmanlarıyla donattı.TİKA,...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bosna Hersek’in kuzeybatısında bulunan Cazin şehrinde bulunan Cemaludin Çauşeviç Medresesi’ndeki kimya, biyoloji ve fizik laboratuvarlarını modern eğitim ekipmanlarıyla donattı.
TİKA, Bosna Hersek’in kuzeybatısında bulunan Cazin şehrine eğitim yardımlarını sürdürmeye devam ediyor. 2014 yılında yapılan II Meslek Lisesi Yeni Bina İnşaa Projesinden sonra TİKA bu sefer Cemalludin Çauşeviç Medresesindeki 3 laboratuvarının donanım projesini gerçekleştirdi.
Projeyle yaklaşık 300 öğrencinin daha kaliteli bir eğitim alması hedefleniyor
Proje kapsamında TİKA tarafından söz konusu okulun kimya, biyoloji ve fizik labaratuvarları sınıf mobilyasından, modern laboratuvar ekipmanlarına kadar eğitimin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şeklinde donatıldı. Projeyle yaklaşık 300 öğrencinin daha kaliteli bir eğitim alması hedefleniyor. Ekipmanlarin hem pratik eğitimin verilmesine hem de araştırma faaliyetlerine fayda sağlayacağını beklenirken, ayrıca, söz konusu proje ile Medrese kapsamında Sağlık bölümünün açılmasına da katkıda bulunuldu.
Çauşeviç Medresesi Müdürü Salih Derviç, yapılan destekten dolayı TİKA ve Türkiye halkına teşekkürlerini dile getirerek projeden çok memnun kaldıklarını ifade etti. Derviç, “Bu yardımla önümüzdeki sene okulumuz bünyesinde açılacak Sağlık hizmetleri bölümü için son derece önemli bir kapasite oluşturuldu. Yakında bazı tarım ve hayvancılık faaliyetlerini de planlıyoruz. Çünkü bizim amacımız bağımsız ve ekonomik açısından güçlü bir okul olmaktır” ifadelerine yer verdi.
TİKA Saraybosna Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin de yaptığı açıklamada TİKA’nın Bosna Hersek’in doğusundan en batı noktasına kadar projeler gerçekleştirdiğini vurgulayarak bu projenin Cazin ve Krayina bölgesinde yapılacak son proje olmayacağını, daha bir çok projenin gerçekleştirilmesinin planlandığını aktardı.
TİKA Saraybosna Koordinatörü Prof. Dr. Çetin, gerçekleştirilen labaratuvar projesinin Bosna Hersek’teki labaratuvar projelerinin bir devamı olduğunu, yakında Saraybosna Uluslararası Üniversitesinde Gıda Analiz Labavaratuvarının da açılacağını dile getirdi.
Açılış törenine ayrıca, Bihaç Müftüsü Hasan Makiç, yerel yönetim temsilcileri ve Bihaç Biyoteknik Fakültesi temsilcileri katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.