Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA Başkanı Serdar Çam:

TİKA Başkanı Serdar Çam, "Kurtuluş Savaşı sırasında Hintlilerin Ankara hükümetine yaptıkları yardımlar bugün dahi Türk halkı tarafından minnetle anılıyor. Türkiye, Anadolu’nun çok ötesinden gelen bu yardım elini asla unutmayacak"...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA Başkanı Serdar Çam:
TİKA Başkanı Serdar Çam, "Kurtuluş Savaşı sırasında Hintlilerin Ankara hükümetine yaptıkları yardımlar bugün dahi Türk halkı tarafından minnetle anılıyor. Türkiye, Anadolu’nun çok ötesinden gelen bu yardım elini asla unutmayacak" dedi.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Müslüman, Hristiyan ve yerli Hintlilerin, Kurtuluş Savaşı’nda Ankara hükümetine gönderilmek üzere topladığı yardımların anlatıldığı yaklaşık 95 yıllık tarihi belgeleri, orijinaline uygun olarak yenileyecek.
TİKA Başkanı Serdar Çam, çeşitli temaslarda bulunmak için Gateway House tarafından düzenlenen "The Gateway of India Dialogue" organizasyonuna katılmak üzere 13 Haziran’da Hindistan’a gitti. İki günlük Hindistan ziyareti kapsamında Çam, Mumbai kentinde, Kurtuluş Savaşı’nda Hintliler arasında yardımları organize eden "All India Khalifat" hareketinin genel merkezini ziyaret etti. Ziyaret sırasında hareketin liderleriyle görüşen Çam, Kurtuluş Savaşı sırasında Hintlilerin Ankara hükümetine yaptıkları yardımların önemine değinerek yardımların bugün dahi Türk halkı tarafından minnetle anıldığını ifade etti. Çam, Türkiye’nin, Anadolu’nun çok ötesinden gelen bu yardım elini asla unutmayacağını kaydetti.
Çam, Hindistan Bombay çalışma seyahatinin ilk gününde Bombay Başkonsolosu Sabri Ergen ile birlikte Pir Makhdum Saheb Vakfı’nı ve Bombay DM Yetimhanesi’ni ziyaret ederek yetimlerle bir araya geldi. Çam ve Bombay Başkonsolosu Ergen daha sonra Hindistan Müslümanlarının merkezi All India Khalifat’ı ziyaret etti.
"HİNDİSTAN’IN KURTULUŞ SAVAŞI’NDA GÖNDERDİĞİ YARDIMLAR BUGÜN DAHİ MİNNETLE ANILIYOR"
"All India Khalifat" arşivlerinde bulunan ve yardımları gösteren tarihi belgeler Türk uzmanlar tarafından orijinaline uygun biçimde yenilenecek. 1920’lerde yazıldığı tahmin edilen belgeler, yapılan görüşmede yardım kararını içeren belgelerin renovasyonu ve binanın modern müzeye çevrilmesi kararlaştırıldı. Çam, daha sonra öğrencilerin çoğunluğu Müslüman olan Bombay Maharashtra College’ta öğrencilerle ile buluştu. Öğrencilere hitap eden Çam “Hindistan’ın Kurtuluş Savaşı’nda gönderdiği yardımlar bugün dahi minnetle anılıyor” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.