Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA Bangladeş’te eğitime destek vermeye devam ediyor

Bangladeş’te 110 yıldır yoksullara hizmet vermekte olan Anjuman Mufidul İslam kuruluşu bünyesinde faaliyet gösteren Anjuman Mokhlesur Rahman Politeknik Enstitüsü’ne (AMRPI) TİKA tarafından ekipman desteğinde bulunuldu.Bangladeş’te 110 yıldır...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2016 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bangladeş’te 110 yıldır yoksullara hizmet vermekte olan Anjuman Mufidul İslam kuruluşu bünyesinde faaliyet gösteren Anjuman Mokhlesur Rahman Politeknik Enstitüsü’ne (AMRPI) TİKA tarafından ekipman desteğinde bulunuldu.
Bangladeş’te 110 yıldır yoksullara hizmet vermekte olan Anjuman Mufidul İslam, kâr amacı gütmeyen ve siyasal amacı olmayan, toplumsal refaha katkı sağlamaya çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak 1905 yılında kuruldu.
Kuruluşun temel amacı dar gelirli, temel toplumsal haklardan mahrum insanlara el uzatmak olan Anjuman Mufidul İslam, hasta nakil hizmetleri, cenaze işleri, eğitim ve diğer sağlık hizmetleri gibi çeşitli alanlarda da faaliyetlerini sürdürüyor.
2004 yılında, mesleki ve teknik eğitim vasıtasıyla ülkenin geniş nüfusunun nitelikli insan kaynağına dönüştürülmesine öncelik veren Anjuman Mufidul İslam kuruluşu bünyesinde, Politeknik Enstitüsü kurdu. 2005 yılında halen eğitim vermekte olduğu 7 katlı binasına taşınan enstitü bugün halen 75 öğrenci ile faaliyet gösteriyor. Enstitü binasının 7. katı dar gelirli kız öğrenciler için yurt olarak düzenlenmiş durumda.
Mühendislik alanında 4 yıllık diploma eğitim programı sunan söz konusu enstitü, Bangladeş Halk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Daire Başkanlığı tarafından onaylanmış durumda. Eğitim hayatına devam etmekte olan öğrencilere kuruluş tarafından burs imkanları da tanınırken gerekli eğitim malzemeleri ücretsiz olarak veriliyor.
Bu kapsamda Bangladeş için büyük öneme sahip Anjuman Mokhlesur Rahman Politeknik Enstitüsü’ne (AMRPI) TİKA tarafından ekipman desteğinde bulunuldu. AMRPI’ye temin edilen ekipmanlar ile 4 yıllık Mühendislik eğitim program kapsamında teknik olanaklarının arttırılması, eğitim görmekte olan öğrenciler ile çağdaş teknolojilerin tanıştırılması, yoksul ve yetim öğrencilere toplum içerisinde statü kazandırılması, maddi durumu iyi olmayan ailelerden gelen kız ve erkek öğrencilerin bilimsel ve teknik eğitim alanında teşvik edilmesi, bayan ve çocuklara yönelik kısa süreli mesleki eğitim programlar düzenlenmesi amaçlanıyor.
TİKA tarafından enstitünün teknik kapasitesinin arttırılması amacıyla temin edilen ekipmanlar arasında; tezgah matkabı, tezgah üstü ve ayaklı taşlama makinesi, ağır yük tipi tezgah mengenesi, servo hidrolik basınç test cihazı, analog ve bilgisayarlı üniversal test cihazı bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.