Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tiflis’te Gürcistan Cumhuriyetinin 100. yıldönümü törenine Bakan Canikli de katıldı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gürcistan Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere katıldı.İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki etkinliğe iştirak eden Milli Savunma Bakanı Canikli daha sonra...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tiflis’te Gürcistan Cumhuriyetinin 100. yıldönümü törenine Bakan Canikli de katıldı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gürcistan Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere katıldı.

İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki etkinliğe iştirak eden Milli Savunma Bakanı Canikli daha sonra Tiflis’te Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen Gürcistan Cumhuriyeti 100. yıldönümüne ilişkin programa katıldı. Bakan Canikli temasları kapsamında Gürcistan parlamentosunda yapılacak olan "Kalkınma için işbirliği-gelecek 100 yıl için bir strateji " konulu yuvarlak masa toplantısına da katılacak.

Gürcistan Demokratik Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü Tiflis’te geniş olarak kutlanıyor. Gürcistan ulusal marşının çalınmasıyla başlayan törende katılımcı ülkelerin askerleri de bayrakları ile görev yaptı. Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir bayraktar, iki muhafız ve tim komutanından oluşan bayrak timi de törende geçiş yaptı.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Başbakan Giorgi Kvirikaşvili, Gürcü Parlamento Başkanı Iraklı Kobahidze, Savunma Bakanı Levan Izoria, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve diğer Devlet Başkanları Gürcistan halkını Cumhuriyetin 100. yıldönümü vesilesiyle tebrik etti. Gürcistan Cumhuriyeti’nin 100. yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere 6 ülkenin başkanı gelirken, 20 ülkeden de üst düzey yetkililer katıldı.

Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz bugün Gürcistan Demokratik Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutluyoruz. Bağımsızlık uğurunda binlerce insan hayatından vazgeçti. Bugün ülkemizin savunma sistemini güçlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. İzoria, "Burada anti-tank sistemini ve birçok koruma sistemini tanıtacağız. Bu sadece bir başlangıç, burada ülkemizin güvenliği için hazır olan yüzlerle genç yemin içme merasiminde iştirak ediyor. Ben onları tebrik etmek istiyorum ülkemizin bağımsızlığı uğurunda savaşmaya her an hazır oldukları için. Her Gürcü vatandaşı, özellikle ordu, Gürcistan’ı güçlü ekonomik, siyasi ve askeri güce dönüştürmek için elinden geleni yapmaya hazır olmalı. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü ile tüm insanlarımızı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan 26 Mayıs Gürcistan’ın Bağımsızlık Günü, 1991’den beri her yıl Gürcistan’da kutlanıyor. Gürcistan Demokratik Cumhuriyeti ilk kez 26 Mayıs 1918’de Noe Jordaniya tarafından ilan edildi. Tiflis’te düzenlenen Cumhuriyetin 100. yılı törenine ise, Letonya, Litvanya, Finlandiya, Polonya, Slovakya ve Ermenistan cumhurbaşkanları katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.