Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

THK Başkanı Atılgan, THK’daki vurgun iddialarını değerlendirdi

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, "THK kendi mülkleri üzerindeki bir takım haramzadelerin yapmış olduğu operasyonlara karşı yeni yönetim harekete geçmiştir ve haksızlığı, hukuksuzluğu iptal ederek THK’nın mallarına...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, "THK kendi mülkleri üzerindeki bir takım haramzadelerin yapmış olduğu operasyonlara karşı yeni yönetim harekete geçmiştir ve haksızlığı, hukuksuzluğu iptal ederek THK’nın mallarına sahip çıkmıştır" dedi.
Değeri 1.3 milyar TL’nnin üzerinde olan THK’nın taşınmaz mülküne ilişkin yapılan usulsüzlük iddiaları ile ilgili çalışmalarını ve geldikleri noktayı açıklamak üzere THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan basın toplantısı düzenledi.
Otelin devredilmesi, kiraya verilmesi ve yapılan operasyona ilişkin açıklama yapan Atılgan, "Yaklaşık 1 senedir yaptığımız çok hassas çalışmalardan sonra geldiğimiz noktayı sizlere arz etmek istiyorum. Otel daha önce Besim Tibuk’taydı çok yok denilebilecek bir fiyatta Tibuk’un kiracılığından kurtularak 2001 yılında tekrar THK’nın uhdesine geçti ve 2003 yılında THK bu oteli Nas Tekstil’e kiraya verdi. Nas Tekstil daha sonra bu otelde tadilatlar yaptı ve deprem güçlendirmesin yaptığını söyleyerek kiralarını ödemedi. 2008 yılında o zamanki genel başkan Nas Tekstil’in yapmış olduğu yaklaşık 2 buçuk milyon dolarlık masraflar artı bir seferde yüzde 10 artırım olmak kaydıyla döviz bazında 2025’ten 2035’e kadar uzattı ve bunu hukuki olarak genel yönetim kurulundan geçirdi. Bu işlem neticesinde THK’nın 8-10 milyon dolar gibi bir faydası olduğu için 10 yıllık bu uzatmayı yönetim kurulu kabul etti. Daha sonra 2013 yılında Nas Tekstil THK’ya bir dilekçeyle başvurdu ve dedi ki, ‘Ben bu oteli işletemiyorum, alt yükleniciye devretme yetkisi verin ve mümkünse süreyi uzatalım.’ O zamanki yönetim kurulu başkanı da dedi ki, ‘Bu konudaki çözümle ilgili yapmanız gereken işlemleri yapın ve bize getirin.’ THK’ya gelmeden önce AAG Gayrimenkul ile Nas Tekstil arasında daha önceden bir anlaşma olduğu anlaşılıyor ve o zamanki genel başkan yetkisi olmadığı halde durumu yönetim kuruluna getirmeden süreyi 20 yıl uzatıyor ve alt yükleniciye devir yetkisi veriyor. Bu içindeki kiracıya bir imtiyaz vermektir. Daha önceki süreçlerde böyle bir yetki istemiş ama bir önceki başkan buna izin vermemiş ve yönetim kurulundan böyle bir karar çıkmamış. Bu imtiyazın karşılığı olarak AAG firması 250 bin dolarlık bir bağış yapıyor. Yani bu işlemin karşılığında THK’nın kasasına sadece 250 bin dolar giriyor. Peki verilen imtiyazın değeri neydi? 43 yıllık süreyi faizleri geriye doğru işletirsek bugünkü değeri 109 milyon dolar. Bu 109 milyon doları AAG firması kendi öz varlığı gibi göstererek bu operasyonu gerçekleştiriyor ve 40 milyon dolar hava parasıyla Nas firmasından devralıyor oteli. İçindeki oteli kiracılara veriyor, dükkanları ise kendisi kiraya veriyor. Oteli yıllık 4 milyon dolar karşılığı veriyor ve dükkanlardan da hava paraları hariç yıllık 8 milyon dolara kiraya veriyor. Yani bu operasyonlardan THK’nın kasasına 250 bin dolar girerken, bunu yapan AAG firması toplamda 109 milyon dolar gibi bir menfaat temin ediyor ve bu menfaat dokümanlarda açık olarak yazılı” şeklinde konuştu.

"İlk duruşma Mart ayında olacak"
"Biz bu bilgileri topladık ve 2 hafta önceki yönetim kurulu toplantımızda yapılan bu hukuksuz işlemi iptal ettik" diyen Atılgan şöyle devam etti:
"Siz artık bizim kiracımız değilsiniz, gelin bizimle içindekiler kira sözleşmesi yapın diye noterden ihtarımızı çektik. Çünkü Osman Yıldırım’ın vermiş olduğu bu imtiyaz yetkisi dahilinde olmadan vermiş olduğu bir imtiyazdır ve hukuki geçerliliği yoktur. Şuanda geldiğimiz nokta budur. Kiracılar ya gelip bizimle bir sözleşme yapacaklardır ya da mahkemeye gidip bu mülkün gerçek kirasını kime vermemiz lazım diye soracaklardır. Bu noktada içindekilerin bizlerle işbirliği yapacağına inanıyorum. Savcının mahkemeye bu dava açılmalı talebiyle mahkeme bizden kurumun bu operasyonla uğramış olduğu zararların ne olduğunu mart ayına kadar istedi, ilk duruşma mart ayında olacak. Biz elimizdeki bütün bilgilerle, bize ulaşan duyarlı bir vatandaşın dokümanı dahil uğradığımız zararların tamamını mahkemeye ileteceğiz. Dolayısıyla THK kendi mülkleri üzerindeki bir takım haramzadelerin yapmış olduğu operasyonlara karşı yeni yönetim harekete geçmiştir ve haksızlığı, hukuksuzluğu iptal ederek THK’nın mallarına sahip çıkmıştır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.