Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tezgahlar istavrite kaldı

Trabzon’da balıkçı tezgahları bugünlerde istavritle şenlenirken, çeşidin azalması ve sezon sonunun yaklaşmasıyla bazı balıkçı esnafları tezgahlarını şimdiden kapattı.Bugünlerde tezgahlarda bolca görülen istavritin kilosu 12,5-15 liradan...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2019 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tezgahlar istavrite kaldı

Trabzon’da balıkçı tezgahları bugünlerde istavritle şenlenirken, çeşidin azalması ve sezon sonunun yaklaşmasıyla bazı balıkçı esnafları tezgahlarını şimdiden kapattı.

Bugünlerde tezgahlarda bolca görülen istavritin kilosu 12,5-15 liradan satılırken, balıkçılar sezonu istavritle kapatacaklarını söyledi. Sezonun hamsi dışında verimli geçtiğini belirten balıkçılar, bundan sonra tezgahlarda kültür balıklarının yer alacağını, umutlarını gelecek sezona bağladıklarını ifade etti.

Balıkçı esnaflarından Mehmetcan Örseloğlu, “Bundan sonra sezonu artık istavritle kapatacağız gibi görünüyor. Bu yılkı balık sezonunun olumlu geçtiğine inanıyorum. Vatandaş fiyatların daha ucuz olmasını istiyordu ancak denizden fazla miktarda balık gelmeyince fiyatlar ister istemez yukarı çıktı. Sonuç olarak çok bol bir sezon geçirdiğimize inanıyorum. Vatandaşın bol bol balık yediğini düşünüyorum” dedi.

Öte yandan, Trabzon’da istavritin kilosu 12,5-15, somon 30, çupra 30, mezgit 25-40, barbun ise 50 TL’den satılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.