Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TESKOMB’dan ’15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na 5 milyon liralık bağış

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşların aileleri ve gaziler için başlatılan ’15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri...

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşların aileleri ve gaziler için başlatılan ’15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) 5 milyon liralık bağış yaptı.
TESKOMB, Başbakanlık tarafından başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen ’15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na Aile ve Sosyal Bakanlığı’nda düzenlenen törenle bağışta bulundu. Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül katıldı.
“Bu gönülden verilen bir yardımdır”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi gecesi esnafların meydanlara koştuğunu anlatarak, “Bu darbe teşebbüslerinde en fazla etkilenen esnaflarımız. Türkiye’nin istikrarsızlığı, hem siyasi hem de millet olarak istikrarsızlığa düşmesi bölünmesi en büyük esnaf camiasını etkileyecekti. Onun için esnafımız kendi iradelerine sahip çıktı. O gün göğüslerini kurşunlara siper etti, o günden bugüne nöbetlerine devam etti. Demokrasiyi, hukuku, anayasayı koruma adına görevlerini ifa ettiler. Sabahta dükkanlarını açtılar. Bugünde gönüllerinden kopan kooperatiflerimizin kendi aralarında topladıkları bir yardımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın açmış olduğu hesaplara yatırmak üzere ve kendilerine takdim etmek üzere geldiler. Bu azda görünebilir çok da görünebilir ama bilinsin ki bu gönülden verilen bir yardımdır, zorla verilen değil, gerçekten bu vatan için hayatlarını ortaya koyanlara geride kalanlara esnaf camiası olarak sahip çıkmak adına gönülden gelen yardım ortaya konmuştur. Bu mücadelenin yanında olduklarını göstermek adına bu yardım sunuluyor. Bütün esnaf camiasına, başta başkanımız olmak üzere TESKOMB üyelerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Hükümet olarak sürekli esnafın yanında olduklarını ve küçük işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırma adına birtakım kolaylıklar getirildiğini kaydeden Tüfenkci, "İnşallah Türkiye’nin siyasi istikrarı, birliği, beraberliği devam ettiği sürece, bizler hem esnafımızı hem tüccarımızı hem sanayicimizi hem de ekonomiyi canlandıracağız" diye konuştu.
“Hükümet olarak da biz şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için gerekli yasal düzenlemeleri yaptık”
15 Temmuz gecesinde Türkiye’nin hain bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığına değinen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ise şöyle konuştu:
“FETÖ terör örgütünün asker kılığındaki teröristleri bu vatanı bölmek için tanklarla, tüfeklerle, helikopterlerle milletimize adeta bir savaş açtı. Ama bu millet kanıyla canıyla bedenlerini tankların önüne koyarak vatanı için gözünü kırpmadan canını vermek üzere meydanlara indi. O geceden itibaren biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak çalışmalarımıza başladık. Kriz masamızı oluşturduk. Hükümet olarak da biz şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için gerekli yasal düzenlemeleri yaptık. Şehit yakınlarımız, gazilerimiz bütün yasal haklarını elde ettiler. Şehitlerimizin emanetlerine gazilerimize her zaman sahip çıkacağız. Onlar bize şehitlerimizin emanetleri.”
Vatandaşlardan şehit ailelerine ve gazilere bir şeyler yapmak istedikleri yönünde yoğun talep geldiğini söyleyen Bakan Kaya, “Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Başbakanlık Genelgesiyle bir yardım kampanyası başlatıldı. Bu yardım kampanyasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak biz koordinasyondan sorumluyuz. 15 Temmuz şehitleri ve gazilerimiz için başlattık kampanyamızı. Kısa SMS ile tüm vatandaşlarımız 1507’ye 15 Temmuz yazarak 5 liralık bağışta bulunabiliyorlar. Bunun dışında banka hesap numaralarımız var bu yardım kampanyası için. Bakanlığın web sitesi olan aile.gov.tr’de bütün banka hesap numaraları da bulunuyor. Çok yoğun bir destek var kampanyaya. Tüm esnafımıza kampanyaya yaptığı destekten dolayı teşekkür ediyorum. Kampanyamız halen devam ediyor” açıklamasında bulundu.
“Himmet parası değil de vatanımızı kurtaran kahramanlara destek olsun diye bir miktar para topladık”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla darbe girişiminde vatandaşların sokağa döküldüğünü ifade eden TESKOMB Genel Başkanı Akgül, şunları kaydetti:
"Gümrük ve Ticaret Bakanımızdan izin alarak himmet parası değil de vatanımızı kurtaran kahramanlara destek olsun diye bir miktar para topladık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız da kabul etti bizi. Kendisine bu çekimizi Başbakanlığın hesabına yatırmak üzere takdim edeceğiz onun için buradayız.”
Konuşmaların ardından Akgül, 5 milyon lira değerindeki çeki, Bakan Kaya’ya teslim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.