Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tesk- MEB Arasında İşbirliği Protokolü

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (HBÖGM) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) arasında Yaygın Meslekî Eğitim Faaliyetleri Düzenlenmesine İlişkin İş Birliği Protokolü imzalandı.TESK Toplantı...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (HBÖGM) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) arasında Yaygın Meslekî Eğitim Faaliyetleri Düzenlenmesine İlişkin İş Birliği Protokolü imzalandı.
TESK Toplantı Salonunda imzalanan tören sonrası yazılı açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Protokolle birlikte, tüm Federasyon, Birlik ve Odalarımız Mesleki Eğitim Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinin mesleki eğitim ve öğretim imkânlarından yararlanabilecekler. İşbirliği protokolü kapsamında düzenlenecek kurslarda,kursiyerlerden hiçbir ad altında ücret alınmayacak” dedi.
“MESLEKİ EĞİTİMLER HIZLANACAK”
İş birliği protokolü sayesinde, istihdama yönelik meslek kursları için Mesleki Eğitim Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinin imkanlarını kullanmalarının mesleki eğitimleri de hızlandıracağını ifade eden Palandöken, “Esnaf-sanatkârlar ile yanlarında çalışanların mesleki gelişimlerine yönelik çeşitli yaygın mesleki eğitim faaliyetleri artık daha rahat düzenlenebilecek.Protokol hükümleri kapsamında esnaf ve sanatkar teşkilatı doğrudan Millî Eğitim Müdürlükleri veya Mesleki Eğitim Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezleri ile iş birliği yapabilecekler. Kısaca eğitim ve öğretim faaliyetlerinde yerel düzeydeki işbirliği imkanlarını işler hale getiriyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.