Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tesk Genel Başkanı Palandöken: "Ticari Amaçlı Ucuz Akaryakıt İstiyoruz"

Benzin ve motorin fiyatlarının şoför ve nakliyecinin belini büktüğünü belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarının yüksekliği taşımacı esnafımızın belini...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Benzin ve motorin fiyatlarının şoför ve nakliyecinin belini büktüğünü belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarının yüksekliği taşımacı esnafımızın belini büküyor" dedi.
TESK Genel Başkanı Palandöken, benzin ve motorine yapılan zamlar ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Benzinin litre fiyatının 4,51 TL olduğunu kaydeden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, "Benzin ve motorine yapılan son zamlar taşımacı ve nakliyeci esnafımızı zor durumda bırakıyor. Yurtiçinde kullanılan benzin miktarı kadar yurt dışına litresi 1,5 liradan benzin ihraç ediyoruz. Dünyanın en pahalı akaryakıtını biz kullanıyoruz. Halbuki bir litre benzin üzerinde yüzde 65 ÖTV-KDV payı, yüzde 13,3 oranında da dağıtıcı, bayi payı var. Fiyatlara zam yapmak yerine vergiler düşürülerek taşımacı esnafına ucuz akaryakıt verilmesini istiyoruz" diye konuştu.
"EN BÜYÜK MALİYET MAZOT"
Taşımacı esnafının en büyük maliyetinin motorin olduğunu söyleyen Bendevi Palandöken, "Mazot fiyatlarıyla baş edecek durumumuz kalmadı. Taşımacılık faaliyeti ile uğraşan bir esnafın bu fiyatlarla para kazanması çok zor. Kazancımızı yakıt ve yedek parçaya veriyoruz. Mazotun litre fiyatı 2016 Haziran ayında 3,90 TL’den satılıyor. Ülkede mazot kullanımı arttıkça mazota yapılan zamlar da artıyor. Maliyetlerin hızla arttığı bir ortamda şoför esnafımızın ödemek zorunda olduğu gelir vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, zorunlu trafik sigorta primleri düşünüldüğünde, gece gündüz yollarda direksiyon sallayan nakliyeci esnafının mesleki faaliyetini sürdürmekte ne kadar zorlandığı aşikardır. Başka ülkelerde ticaret amaçlı kullanılan ucuz motorin imkanı bizde de olmalıdır. Taşıma maliyetleri düştüğünde vatandaşın yediği içtiğinin de fiyatları düşecek, daha ucuza alabilecektir" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.