Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kilis’te

Kilis’i ziyaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir devlet olduğunu ve roketlerin hedefi olan bölgede ilk olarak işsizliğin çözüm bulması gerektiğini...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kilis’i ziyaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir devlet olduğunu ve roketlerin hedefi olan bölgede ilk olarak işsizliğin çözüm bulması gerektiğini söyledi.
Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ömer Sevengül ile oda başkanlarını ziyaret eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düzenlediği basın toplantısında, Kilis’te yaşananları an ve an izlediğini ifade ederek, “Yaşanan olayları hem birlik başkanımız hem de oda başkanlarımızdan her patlamada buranın durumunu maalesef öğreniyoruz, görüyorum. Burada yaşayan insanların psikolojik olarak Ankara’dan hissediliyor. Dolayısıyla burası bir zamanlar, ticaretin merkezi olarak adlandırılan, gerçekten de Türkiye’de önemli bir ticaret merkeziydi, ondan sonraki süreçlerde, 1980’li yıllardan farklı bir oluşuma girdi. Bir sınır kenti, aslında burada turizm, yine Suriye’de olan münasebetlerimizin önemli giriş çıkışlar, Halep’in en yakınında burası olduğunu ve dolayısıyla ticaretin da canlı olduğunu birlikte görüyorduk. Ondan sonra biliyorsunuz, malum ülkemizin her zamanki gibi ne zaman bir kalkınma hareketi yapsa, ne zaman milletçe rahat edeceğimiz bir anı yakalayabilecek bir duruma gelsek, maalesef dış mihraklı, ülkemizin her zaman kalkınması önünde bir bahane uyduran netice itibariyle bu oluşumu başımıza getiriyor. Bin yıldır bir arada yaşadığımız insanlarla ‘hısımdık’, ‘hasım’ edildik. Dolayısıyla rahat gidip geldiğimiz bir çok kültürümüzün olduğu Suriye ile aynı şekilde Irak ile İranla, aynı şekilde bizim bu bölgedeki huzur ve güvenin sıkıntı içerisine giriyor, çünkü Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet, bunların hepsini aşacak, buradaki esnafların bire bir her türlü gereksinimini karşılayabilecek, güçteyiz. Ama evvela şu Türkiye’nin üzerindeki oyunların çözülmesi ilgili, burada geçici bir rahatlık sağlandı,. Sosyal güvenlik açısından ve vergi açısından ama netice itibariyle bunlar, 6 ay sonra ödenecek borçlar, biz bunu kalıcı hala getirmek, buradaki felaketin, acılarını sadece madden sarılması değil, buruya yapılacak yatırılma da, burada fabrika kurulmasını sağlamak temellerin atılmasıyla ilgili tedbirler üzerinde duruyoruz. Burada mutlaka işsizliği bitirmek lazım" ifadelerini kullandı.
Palandöken, "Bırakın üst kattaki komşunuzun terlikten gezerken rahatsız olanı, insanın evine düşün bomba düşüyor. Yani rahatsız olmamak mümkün mü? Dolayısıyla burada kim olursa olsun, ölen de, öldürülen de mazlum insanlar, öbürlerinin belki imkanları var, başka şehirlere göçebiliyorlar, hısım, akrabası var, evini götürebiliyor. Ama burada kalanlar sıkıntı ve üzüntüyü bizzat yaşıyorlar" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.