Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terörün Tahrip Ettiği Camilerin Fotoğrafları Sergilendi

Doğu ve Güneydoğu’da bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin harabeye çevirdikleri camilerin fotoğraflarından oluşan sergi Ankara’da açıldı.Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğu ve Güneydoğu’da bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin harabeye çevirdikleri camilerin fotoğraflarından oluşan sergi Ankara’da açıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin zarar verdikleri camilerin fotoğraflarından oluşan ve Ahmet Hamdi Akseki Camisinde açılan sergini açılışına katıldı. Görmez, terörün hiç bir değer ve ahlak tanımadığını, özellikle mabetlerin kötü emellere alet edilmiş olmasının son derece üzüntü verici olduğunu söyledi.
Terörün tahrip ettiği camilerin yeniden imar edilerek ibadete açıldığını belirten Mehmet Görmez "Bu sergi bize şunu gösteriyor, terörün hiçbir değer ve ahlak tanımadığını, özellikle mabetlerin kötü emellere alet edilmiş olması son derece üzüntü verici. Arkadaşlarımız bütün bunları resimleyerek aynı zamanda ’tarihe ibret sayfası olarak kalsın’ diye bu sergiyi açmış bulunuyoruz. Sergide gördüğünüz bütün bu camileri yeniden imar ederek, yeniden inşa ederek ibadete açtık. Ramazan ayında vatandaşlarımız bu camilerde ibadet edecekler. Ancak 9-10 tanesi tamamen yok edildiği için yakın zamanda yeniden inşa edilecek. Bu topraklarda yetişen çocukların bu mabetleri bu şekilde kendi kötü emellerine nasıl alet ettiğini, değer tanımazlık ortaya koyduklarını hep birlikte görüyoruz. Bir cumayı Cizre’de, bir cumayı Silvan’da, Sur’da ve Silopi’de vatandaşlarımızla birlikte idrak ettik, onların yaşadıklarını bizzat dinleme fırsatı buldum, artık bu şehirlerimizin bu kötülüklerden arınmış olduğunu görmeyi yüce Rabbim nasip etsin" diye konuştu.
Görmez ve beraberindekiler açılıştan sonra sergiyi gezdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.