Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teröristlerin İsimlerinin Değiştirilerek Tedavi Edildiği İddiası

Kamu Hastaneleri Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Murat Kanğın, bazı basın yayın organlarında yer alan "Teröristlere devlet hastanesi kıyağı" haberinin asılsız olduğunu belirterek, “Daha önce de böyle bir haber yapılmıştı. Otomasyon...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamu Hastaneleri Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Murat Kanğın, bazı basın yayın organlarında yer alan "Teröristlere devlet hastanesi kıyağı" haberinin asılsız olduğunu belirterek, “Daha önce de böyle bir haber yapılmıştı. Otomasyon sisteminde yapılan değişiklikler kayıt altına alınır. Haberi ihbar kabul ederek 2 yıl önce ben bizzat kendi hastanemden şikayetçi olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum” dedi.
Kamu Hastaneleri Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Murat Kanğın, Gazi Yaşargil ve Selahaddin-i Eyyubi Devlet Hastanelerinde, terör örgütü üyelerinin isimlerinin değiştirilerek tedavi edildiği yönünde çıkan haberlere ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Daha önce de böyle bir haber çıktığını kaydeden Kanğın, bu haberi ihbar kabul ederek kendi hastaneleri ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Yapılan değişikliğin hangi bilgisayardan olduysa bunun muhakkak kayıt altına alındığını aktaran Kanğın, “Yapılan haberin ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştuk. Suç duyurumuzun ardından Cumhuriyet Başsavcılığı Diyarbakır Valiliği’ne yazı yazarak iki hastane ile ilgili müfettiş tayin edilmesini ön incelemede bulunulmasını istiyor. Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü görevlendiriliyor. İhanetin belgesi olarak yazılan belge görevlendirilen yazıdır. Olayla ilgili inceleme devam ediyor, bunun içerisinde Genel Sekreterliği’miz yoktur. Ben, tutanakta müşteki olarak görülüyorum, kendi hastanelerim ile ilgili şikayette bulunuyorum kayıtların incelenmesi için” diye konuştu.
“O GECE EŞİM VE 3 ÇOCUĞUMLA HASTANEYE SIĞINMAK ZORUNDA KALDIM”
Diyarbakır’da 6-7 ekim 2014’te olayların başladığı gün 3 çocuğu ve eşi ile birlikte Diyarbakır’a giriş yaptığını aktaran Kanğın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ben o gece, Kurban Bayramı’ydı, eşim ve 3 çocuğum ile birlikte akşam 18.00 kente giriş yaptım. Olayların başladığı gündü, benim önümü kestiler, çocuklar ağlayınca yolu kesenlerle tartıştım. Bir şekilde yolu açtılar ve Eğitim Araştırma Hastanesi’ne geçtim. Sağlık Müdürü, vali beyin beni kriz merkezine çağırdığını söyledi. Ben de bu koşullarda gelemeyeceğimi, güvenlikli araç gelirse gelebileceğimi söyledim. Bunun ardından vali bey beni aradı ve durum ile ilgili bilgi verdim. Ben kriz merkezinin bir ayağı olarak hastanede bulundum. Gece saat 02.00’da güvenlik minibüsü geldi. Dikkatli gidilirse çıkılabilir denildi. Bunun ardından eşim ve çocuklarımla eve gittim.”
“HEKİMLİK MESLEĞİME İHTİYAÇ DUYULSAYDI KİM GELMİŞ OLURSA OLSUN BEN BAKMIŞ OLACAKTIM”
Hastanede bulunduğu süre içinde hiçbir hastaya bakmadığını, otomasyon görevlisi ile konuşmadığını ve herhangi bir bilgisayarın başına geçmediğini dile getiren Kanğın, şu ifadeleri kullandı:
“Ellerinde oldukları iddia ettikleri kayıtlarda tespit edilebilir. Ben büyük olaylarda yoğunluk hangi hastanedeyse hep gittim. O gün hastanede tesadüfen bulunuyordum, fakat evimde olsaydım ve güvenlik ortamı oluşsaydı yine de hastaneye giderdim. O gün benim hekimliğime ihtiyaç duyulmadı. Hekimlik mesleğime ihtiyaç duyulsaydı kim gelmiş olursa olsun ben bakmış olacaktım.”
“BAKANLIKTAN GÖREVLENDİRİLEN BİR MÜFETTİŞ YOK”
Bu konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı’ndan görevlendirilen herhangi bir müfettişin bulunmadığını vurgulayan Kanğın, “Bakanlıktan görevlendirilen müfettiş yok fakat ben bugün müfettiş talep edeceğim. Bugün halihazırda devam eden tek soruşturma benim şikayetçi olduğum başvurudur, başka da bir soruşturma yoktur” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.