Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teröristlerin İfadeleri, Cephaneliği Ortaya Çıkardı

Güvenlik güçleri, teslim olan teröristlerin ifadelerinden yola çıkarak Atmaca-7 Nusaybin Özel Birlik Operasyonunda bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait cephaneliği tespit etti.Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 2 Haziran 2016...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güvenlik güçleri, teslim olan teröristlerin ifadelerinden yola çıkarak Atmaca-7 Nusaybin Özel Birlik Operasyonunda bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait cephaneliği tespit etti.
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 2 Haziran 2016 tarihinde Atmaca-7 Nusaybin Özel Birlik Operasyonunda Yenişehir Mahallesindeki bir binanın BTÖ mensuplarınca cephanelik olarak kullanıldığı tespit edildi. Bodrum katında şu silah gereçler bulundu:
"27 adet AK-47 Kaleşnikof (1’i parçalanmış), 1 adet RPG-7, 2 adet Tabanca (Baretta, Magum), 1 adet Kanas / Dürbünlü, 19 adet el bombası (4’ü bımba düzenekli olduğu için imha edilmiştir.), 86 adet AK-47 şarjör (dolu), 5 adet Kanas şarjör (dolu), 1 adet RPG-7 antş tank mühimmat, 4 adet RPG-7 anti personel mühimmat, 6 adet RPG-7 sevk fişeği, 5 adet kobra telsiz, 1 adet yaesu telsiz, 1 adet Samsung cep telefonu, 1 adet ampermetre, 16 adet elektrikli fünye".
Askeri kaynaklar, cephaneliğin 26 Mayıs 2016 tarihinde teslim olan teröristlerin ifadelerinde gömdüklerini belirttikleri yerde ve tamamı -tekrar kullanılmak üzere - bakımı yapıldığı, strech filmlere sarılmış olarak bulunduğuna dikkat çekti. Teslim olan teröristlerin bir kısım medyada sivil vatandaş oldukları, hiçbir eyleme katılmadıkları, sivil kıyafetlerle teslim olmaları göz önüne alındığında bu durumun büyük tezat oluşturduğunun açıkça görüldüğü vurgulandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.