Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teröristler Birbirine Düştü

Güvenlik güçlerinin verdiği mücadeleye karşı bozguna uğrayan bölücü terör örgütü, örgütte iç hesaplaşma başlattı. Tunceli’de birbirine düşen teröristler pişman olan ve devlete sığınmak isteyenleri engelleyerek infaz ediyor.Bölgedeki...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güvenlik güçlerinin verdiği mücadeleye karşı bozguna uğrayan bölücü terör örgütü, örgütte iç hesaplaşma başlattı. Tunceli’de birbirine düşen teröristler pişman olan ve devlete sığınmak isteyenleri engelleyerek infaz ediyor.
Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Tunceli ili Pülümür ilçesi Sevdin bölgesinde 15 Nisan 2016 tarihinde havadan yapılan keşif esnasında tespit edilen teröristlerin, hava harekâtıyla etkisiz hale getirilmesi sonrasında örgüt mensupları kendi içlerinde birbirlerine düştü. Kendi aralarında yaşadıkları iç hesaplaşma neticesinde, Kawa (K), Demhat (K) ve Ciğerhun (K) adlı teröristler, Türkiye Cumhuriyeti devletine ajanlık yaptıkları gerekçesiyle bizzat kendi arkadaşları olan teröristler tarafından infazları gerçekleştirildi ve hava harekâtının yapıldığı bölgeye gömüldü.
Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı unsurlarınca bölgede yapılan operasyon neticesinde, söz konusu üç teröristin cesetleri gömüldükleri çukurlardan çıkarılarak, kimlik tespiti maksadıyla Adli Tıp Kurumuna gönderilmek üzere adli mercilere teslim edildi.
Teröristlerin aralarındaki konuşmalarında yaptıkları bu infazları örgüt içinde üst kademelere ve ailelerine bildirmedikleri öğrenildi. Suriye’de ölen teröristlerin cenazelerini bile istismar eden ve halkı cenaze törenlerine katılmaya zorlayan bölücü terör örgütü, keyfi infaz ettiği mensuplarının cenazelerini, gizlice ve ailelerine bile haber vermeden çukurlara gömdü. Son dönemlerde terör örgütünün kaybı arttıkça, sözde emir komuta münasebetleri bozulurken, örgüt üyeleri birbirine düştü. İç hesaplaşmaların yaşandığı, bütün bu olanlar neticesinde pişman olup devlete sığınmak isteyenlerin engellenerek infaz edildikleri tespit edildi.
Güvenlik güçleri, çocukları örgüte katılmış ailelerin, gözbebekleri olan evlatlarının gerçekleştirilen keyfi infazlara maruz kalmaması için bir an önce çocuklarına evlerine dönme çağrısında bulunmaları ve bu alçak terör örgütünün emelleri için hayatlarını kaybetmelerine mani olmaları onların annelik babalık görevi olduğu uyarısını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.