Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teröristbaşı Gülen’in ismini taşıyan okula kahraman astsubayın ismi verildi

15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişiminin elebaşı Fetullah Gülen’in Türkiye’de kendi adı ile kurulan tek okul olan İskenderun Gülen Koleji’nin ismi ‘Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu’ olarak değiştirildi.Fetullahçı...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Teröristbaşı Gülen’in ismini taşıyan okula kahraman astsubayın ismi verildi
15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişiminin elebaşı Fetullah Gülen’in Türkiye’de kendi adı ile kurulan tek okul olan İskenderun Gülen Koleji’nin ismi ‘Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu’ olarak değiştirildi.
Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik darbe girişiminin ardından mühürlenen okul, yeni eğitim döneminde, yeni adıyla hizmet verecek.
Türkiye’de kendi adı ile kurulan tek okul olan İskenderun Gülen Koleji’ne 15 Temmuz akşamı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmeye çalışan Tuğgeneral Semih Terzi’yi vurarak, darbenin başarıya ulaşmasını engelleyen şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adı verildi. Okula asılan dev Türk bayrağı da dikkat çekti.
İmam Hatip Orta Okulu olarak yeni döneme başlayan okul, 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında Hatay’da kapatılan 21 eğitim kurumu arasında yer almıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.