Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terörden Temizlenen Sur’da Çocuklar Kur’anla Buluştu

Diyarbakır’ın Sur ilçesi, 2 Kasım 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve çıkan çatışmaların ardından yavaş yavaş eski günlerine dönmeye başladı. İlçe, operasyonların ardından terörden temizlenirken, çocuklar da tekrar...

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Sur ilçesi, 2 Kasım 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve çıkan çatışmaların ardından yavaş yavaş eski günlerine dönmeye başladı. İlçe, operasyonların ardından terörden temizlenirken, çocuklar da tekrar Kur’an kursuna gitmeye başladı.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çatışmalar çıkmaya başlamıştı. Güvenlik kuvvetlerinin gayreti sayesinde 5 ay süren çatışmalı ortam Mart ayında sona ermiş, Sur ilçesindeki birçok mahallede sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştı. Yasakların kaldırılması ve çatışmaların sona ermesinin ardından ilçe yavaş yavaş eski günlerine dönmeye başladı. Vatandaşlar 4 aydan fazla kapalı olan Sur ilçesini gezerken esnaf da yeniden iş yapmanın mutluluğunu yaşamaya başladı.
ÇOCUKLAR KUR’AN İLE BULUŞTU
Sokağa çıkma yasakları nedeniyle Sur İlçe Müftülüğü Ekim ayı sonunda başlayan Kur’an kurslarını kapatmak zorunda kalmış, çocuklara yaklaşık 8 ay ders verememişti. İlçede huzurun sağlanması ve sokağa çıkma yasakları ile çatışmaların sona ermesinin ardından çocuklar 270 noktada tekrar Kur’an-ı Kerim ile buluşmanın heyecanını yaşadı.
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Sur İlçe Müftüsü Ramazan Tolan, ilçelerinde yaz Kur’an kurslarının başladığını söyledi. Toplam 270 tane yaz Kur’an kurslarının olduğunu ve 270 de görevlinin bulunduğunu aktaran Tolan, “Bunlar camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda programlarına devam ediyor. Şu an itibari ile 5 bin civarında öğrencimiz var. Bunlardan yarısından biraz fazlası kızlardan oluşmakta. 2015’in son döneminde, Kur’an kurslarımızın başladığı sıralarda olaylar meydana gelmeye başladı. Bazı mahallelerimizde Kur’an kurslarımızı açtık ama terör örgütünün faaliyetlerinden dolayı vatandaş korkusundan bir kısım mahalleyi boşaltmaya başladı. Bu da hem cami cemaatine hem de o bölgedeki Kur’an kurslarımızı etkiledi. Yasaklı bölgede bizim 5 adet Kur’an kursumuz vardı. Kasım ayından itibaren bu Kur’an kursundaki faaliyetlerimizi sona erdirmek zorunda kaldık daha sonra terör örgütü bu mahallelere tamamen yerleşti. Daha sonraki süreçte malum çatışmalar başladı. 6 mahallede 27 camimiz 4 ay boyunca ibadete maalesef kapalı kaldı. Operasyonların bitmesinden sonra güvenliği sağlanan mahallelerde sokaklarda tekrar camilerimizi açtık. Nihayetinde şu an kapalı olan 5 mahallede bizim 10 camimiz var. Bu 5 mahallenin dışında da bizim öğrencilerimiz bir önceki yıllara göre yarı yarıya azaldı, bizim çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım” dedi.
Çocuklar da Kur’un kurslarına gelmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.