Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terörden Kaçan Çift, İşyerlerinin Açılışını Siyah Kurdeleyle Yaptı

Terör olayları nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyonun sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinden Batman’a göç etmek zorunda kalan girişimci çift, burada yeni işyerlerinin açılışını siyah kurdele ile yaptı. Kurdeleyi,...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terör olayları nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyonun sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinden Batman’a göç etmek zorunda kalan girişimci çift, burada yeni işyerlerinin açılışını siyah kurdele ile yaptı. Kurdeleyi, Nusaybin’den Batman’a göçen 24 anne kesti.
Nusaybin’de, 32 yıldır güzellik merkezi işleten Cemal ve Türkan Bozkurt çifti, ilçedeki hendek ve barikatlar ile tuzaklanan patlayıcılar yüzünden ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyon nedeniyle Batman’a göç etmek durumunda kaldı. Çift, işyerlerini de Batman’a taşıdı. Çiftin yeni işyerinin açılışı bugün yapıldı. Ancak bilinenin aksine açılışta kırmızı değil, siyah kurdele kesildi. Kurdeleyi de, çift gibi terör yüzünden ilçeyi terk eden Nusaybinli 24 anne kesti.
Terör nedeniyle ilçedeki 32 yıllık ekmek kapılarını kapattıklarını anlatan Cemal Bozkurt, kendi ülkelerinde göçmen olduklarını kaydetti. Batman’a yerleştiklerini ve bir rızık kapısı açmaya karar verdiklerini belirten Bozkurt, “Göç ettikten sonra maddi sıkıntılar yaşadık. Benim oğlum tıp okuyor, kızım Nusaybin’de lise okuyordu. Bir süre onlara bir kuruş bile yardım edemedim. ’Baba’ dediklerinde ağlıyordum. Bu durum bir babayı kahreder ve ölüme bile götürür. Psikolojimiz bozuldu. Geldik dostlarımız sayesinde, onların moral desteği ile burayı açtık. Umarız hayırlara vesile olur” dedi.
“KURDELEYLE ACILARI PARÇALAMAK İSTEDİK”
Acıları temsil ettiği gerekçesiyle işyerlerini siyah kurdele ile açtıklarını vurgulayan Bozkurt, “Keşke bütün anneleri çağırıp burayı açtırabilseydik. Yarın Anneler Günü, onun için o siyah kurdeleyi parçalayarak o acıyı parçalamalarını istedik” diye konuştu.
Türkan Bozkurt da çok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Nusaybin bizim doğup, büyüdüğümüz yer. Memleketimiz, vatanımız. Türkiye’nin hepsi bizim memleketimiz. Çok sıkıntılar yaşadık. Hepimizin acısı aynı. Ben kendi acımı söylediğim zaman dostumun acısını da paylaşıyorum. Şuan da hepimiz aynıyız” ifadelerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.