Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terör Ve Kredi Kartı Kullanımı Pazarcı Esnafını Olumsuz Etkiliyor

Pazarcı esnafı, son zamanlarda artan terör ve kredi kartı kullanımının kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, satışların düştüğünü ifade etti.Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da bulunan ve perşembe günleri kurulan semt pazarı...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pazarcı esnafı, son zamanlarda artan terör ve kredi kartı kullanımının kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, satışların düştüğünü ifade etti.
Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da bulunan ve perşembe günleri kurulan semt pazarı esnafı, artan terör ve kredi kartı kullanımından dolayı dert yandı. Pazardaki ürünlerin, market ürünlerine oranla daha taze ve daha ucuz olduğunu savunan pazarcılar, buna rağmen vatandaşlarda nakit sıkıntısı olduğundan dolayı market ürünlerinin daha fazla tercih edildiğini, artan terör olaylarından dolayı da vatandaşların pazar yeri gibi kalabalık alana girmek istemediklerini belirtti.
“KREDİ KARTI İŞİMİZİ BİTİRDİ”
Kredi kartlarından dolayı pazarcılığın eskisi gibi olmadığını söyleyen esnaf Arda Kuşlaroğlu, “Kredi kartı çıktı bizim işimiz bitti. Ürünleri günlük taze alıyoruz ama gelen vatandaşların cebinde para yok ki alsın. Çünkü kredi kartı olaylarından dolayı, marketlere yönelmeye başladı. Yani diyeceğim o ki, kredi kartı işimizi bitirdi” dedi.
Bir diğer esnaf Hakan Kuşlaroğlu da, “Halkın cebinde nakit yok ki pazara gelsin. Herkesin elinde kredi kartı var. Bizim ürünlerimiz daha ucuz ve taze olmasına rağmen vatandaşta nakit sıkıntısı olduğu için sürekli büyük marketlere yöneliyorlar” diye konuştu.
Pazarda alışveriş yapan 76 yaşındaki Yaşar Beyazdemir isimli vatandaş ise, “Aylık 800 TL geliri olanın bile cebinde 10 kredi kartı var. Böyle hayat olmaz. Ben bu halimle bile çalışıyorum. Allah devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.
Nuray Uzun isimli vatandaş da, pazarlara eskiden ilginin daha çok olduğunu belirterek, “Şimdi pazarlara ilgi terör olaylarından dolayı azaldı. İnsanlar, pazara çıkmaya korkuyor. Yani, terör her yeri her şeyi etkiledi” dedi.
“PAZARLAR GENELLİKLE KALABALIK OLDUĞU İÇİN DOĞAL OLARAK İNSANLAR GELMEYE ÇEKİNİYOR”
Davut Işık isimli pazarcı esnafı da, kredi kartının pazarcılara zararının büyük olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Ama günlük taze mal aldığımız için bizi tercih eden ediyor. Tabi parası olmayanlar, kredi kartından çekiyor. Bomba olaylarından dolayı da, mesela şu aşağıda kalabalık yer olsun, millet girmeye çekinir. Pazarlar genellikle kalabalık olduğu için doğal olarak millet gelmeye çekiniyor. Çok eskisi gibi, bir sıkışıklık olmuyor. Millet pazar alanlarında daha rahat geziyor. Çünkü kalabalık yok. Yani dediğim gibi AVM’lerde olsun pazarlarda olsun, vatandaşlar tedirgin olup giremiyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.