Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Terör Saldırısı’ Tatbikatı Nefes Kesti

Adıyaman UMKE ekipleri tarafından düzenlenen ’terör saldırısı’ tatbikatı gerçeği aratmadı.Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından Adıyaman Ali Dağı’nda tatbikat gerçekleştirildi. 3 günlük teorik, pratik eğitimin ardından...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman UMKE ekipleri tarafından düzenlenen ’terör saldırısı’ tatbikatı gerçeği aratmadı.
Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından Adıyaman Ali Dağı’nda tatbikat gerçekleştirildi. 3 günlük teorik, pratik eğitimin ardından gerçekleştirilen tatbikata UMKE ekiplerinin yanı sıra AFAD ve 112 sağlık ekipleri de katıldı.
Tatbikatı; Adıyaman İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ, kurum ve kuruluş temsilcileri izledi.
Tatbikat gereği, kalabalık bir ortamda yaşanan terör saldırısı sonrası ağır ve hafif yaralı vatandaşlar tek tek kontrollü bir şekilde patlama alanından alınarak güvenilir bir alana taşındı. Gerçeği aratmayan tatbikatta güvenilir alanda yapılan ilk müdahalelerin ardından yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Terör saldırısı sonrası olay yerinde feci şekilde can veren 4 kişinin cesedinin üstü kapatılarak önce güvenilir alanda daha sonra hastane morglarına kaldırıldı. Tatbikat sonrası eğitime katılan UMKE görevlilerine protokol üyeleri tarafından katılım sertifikaları verildi.
Yapılan tatbikatla ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, “Afet durumlarında, toplumsal olaylarda sağlık hizmetini en etkin bir şekilde afetzedelere ulaştırabilmek. Bugün burada da planlı bir tatbikatı izledik. Tatbikatta özellikle bir terör saldırısı kurgulandı. Burada da yaralılarımız vardı. Bu tarz tatbikatlar personellerimizi zinde tutuyor. Afet durumlarında daha etkin, daha hızlı müdahale şansı sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşan UMKE Adıyaman Birim Sorumlusu Filiz Aslan ise, tatbikatın verimli olduğunu, katılan bütün katılımcılara teşekkür ettiğini vurguladı.
Yapılan konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.