Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terör Olayları Aksaray’da Turist Sayısını Düşürdü

Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Mustafa Doğan, Türkiye’de son zamanlarda yaşanan olayların turist sayısını düşürdüğünü söyledi.Konuyla ilgili bilgiler veren Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Mustafa Doğan, Kapadokya...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terör Olayları Aksaray’da Turist Sayısını Düşürdü
Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Mustafa Doğan, Türkiye’de son zamanlarda yaşanan olayların turist sayısını düşürdüğünü söyledi.
Konuyla ilgili bilgiler veren Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Mustafa Doğan, Kapadokya içerisinde bulunan Aksaray’ı normal şartlarda yılda yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret ettiğini kaydetti.
Aksaray’da öne çıkan turizm noktaları olduğunu belirten Doğan, “Bunların başında Ihlara Vadisi, Sultanhanı Kervansaray, Saratlı Yeraltı Şehri ve Güzelyurt Aşık Höyük gibi önemli mekanlar geliyor. Ülkemizde yaşanan bir takım olumsuz gelişmeler Kapadokya Bölgesi’nde de hissediliyor. Ancak Kapadokya’nın markası olan Ihlara Vadisi bunu çok fazla hissetmiyor. Çünkü Ihlara Vadisi’nin her dönemde ziyaretçisi oluyor. Ihlara Vadisi’nin 2015 yılı Mayıs ayı ziyaretçi sayısı 183 bin 930, 2016 yılı ziyaretçisi ise 158 bin 765 kişi olarak belirlendi. Ihlara Vadisi ziyaretçi rakamlarının ilk beş ayına baktığımız da çok göze batmayan bir kayıp olduğunu görüyoruz. Ama kervansaray ve yeraltı şehri ziyaretçilerinin yabancı turist ağırlıklı olması nedeniyle hissedilir derecede rakamlarda azalma oldu. Aksaray’ın bölgesindeki kendi turizm değerlerini anlatmak, tanıtmak ve gerek ulusal gerekse de uluslararası düzeyde bunu ortaya koyarak gelecek dönemlere hazırlıklı olması gerekiyor. Çünkü Aksaray’ın müthiş bir potansiyeli var” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.