Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terör Bitene Kadar Amonyum Nitrat Satışının Yasaklanması İstendi

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, Güvenlik Güçlerinin Şehit Edildiği Saldırılarda Kullanılan 33’lük Amonyum Nitrat Gübresinin Yasaklanması Gerektiğini Savundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terör Bitene Kadar Amonyum Nitrat Satışının Yasaklanması İstendi
Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, güvenlik güçlerinin şehit edildiği saldırılarda kullanılan 33’lük amonyum nitrat gübresinin yasaklanması gerektiğini savundu.
Teröristlerin bomba imalinde kullandığı amonyum nitratın her yerde satılan bir gübre olduğuna dikkat çeken Karaca, "Son aylarda azgınlaşan terör ve her gün gelen şehit haberleri canımızı yakmaya, yüreklerimizi dağlamaya devam etmektedir. Güvenlik güçlerimizin şehit edildiği kahpe saldırılarda kullanılan ana madde, çiftçilerimizin bitkilerin ihtiyacını sağlamak için kullandığı 33’lük amonyum nitrat gübresidir. Bu gübre piyasalarda rahatlıkla satılabilmekte ve isteyen herkes istediği miktarda alabilmektedir. Biz çiftçiler olarak ürünlerimizin azot ihtiyacını amonyum sülfat, üre ve 26’lık kalsiyum amonyum nitrat gibi gübrelerden karşılayabiliriz. Bir vatan evladı gencimizin canı için gerekirse hiç gübre kullanmadan da mahsul yetiştirebiliriz. Ülkemizde terör bitene kadar bu gübrenin yasaklanması çiftçilerimizi ve ürün verimlerimizi hiçbir şekilde etkilemeyecektir" dedi.
“TARIM VE HAYVANCILIK MAGAZİN MALZEMESİ YAPILMAMALI”
Tarım ve Hayvancılık sektörünün reyting malzemesi olarak kullanıldığını iddia eden Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, "Son reyting uğruna tarımın malzeme olarak kullanılması bizleri üzmekte ve öfkelendirmektedir. Her ay enflasyon rakamlarının açıklandığı günlerde pazar yerlerinde sebze ve meyve tezgahlarının önünde çekimler yapılması ve konudan habersiz kimselerle röportajlar yapılması enflasyon artışlarının tek müsebbibi tarım sektörüymüş gibi intiba uyandırıyor. Bu durum vatandaşla üreticilerimizi karşı karşıya getirmektedir. Yapılan bu tarz röportajlar ve programlar sektörümüzü küçük göstermekte kalmayıp, yıkıcı zararlara yol açmaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik’in çok isabetli bir kararla uygulamaya koyduğu köye dönüş projesi ile genç çiftçilere 30 bin TL hibe verilmesiyle bile alay edilircesine, süslü püslü kadın ve erkeklerle röportaj yapılarak sektörümüze hakaret ediliyor. Mahalli medya ve sayıları gittikçe artan tarım ve hayvancılık kanalları uygulamadan gelen, konuları bilen uzman kişilere yer vererek, sektörün bilinçlenmesine katkıda bulunmaktadır. Çok büyük imkanlara sahip olan ana kanallar uzman kişilerden yararlanıp, az da olsa bu tip yayınlar yapsa Türk tarım ve hayvancılığına büyük katkı sağlarlar” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.