Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terapisti Önerdi, Sanatçı Oldu

Terapistinin önerisiyle hobi ve meslek edindirme eğitimleri veren Çankaya Belediyesi Çankaya Evinde eğitime başlayan kursiyer, hem depresyonunu yendi hem de kağıt rölyef sanatçısı oldu.İki yıl önce ağır depresyon geçiren Reyhan Bektaş,...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terapistinin önerisiyle hobi ve meslek edindirme eğitimleri veren Çankaya Belediyesi Çankaya Evinde eğitime başlayan kursiyer, hem depresyonunu yendi hem de kağıt rölyef sanatçısı oldu.
İki yıl önce ağır depresyon geçiren Reyhan Bektaş, terapistinin önerisiyle bir hobi edinmeye karar verdi. Çankaya Belediyesi Çankaya Evinde kökenleri Osmanlı devleti dönemine dayanan rölyef çalışmalarına katılan Bektaş, hem depresyonunu yendi hem de kağıt rölyef sanatçısı oldu. Büyük bir sabır ve emekle derslerine devam eden Bektaş, şimdi sınıf arkadaşlarıyla birlikte yıl sonunda açacakları sergiye hazırlanıyor.
Mürsel Uluç Çankaya Evindeki kağıt rölyef dersinde son hazırlıklarını yapan Bektaş, “Rölyef yapmayı o kadar çok seviyorum ki, neredeyse iyi ki depresyona girmişim diyeceğim” dedi. Rölyef çalışmanın kendisine antidepresanlardan daha iyi geldiğini belirten Bektaş, “Seçtiğimiz bir resmi burada öğrendiğimiz teknikle tek tek kesiyor, yapıştırıyor ve üç boyutlu hale getiriyoruz. Sonuçta ortaya çıkan çalışmayı görmek büyük bir mutluluk” diye konuştu.
“TÜKETİCİ DEĞİL ÜRETİCİ OLMAK”
Eğitmen Serpil Kafalı da, öğrencisi Bektaş’ın derse devam ettiği iki yıl içinde çok başarılı olduğunu ve kendisini artık rölyef sanatçısı olarak gördüğünü ifade etti. Tüm öğrencilerinin tüketici değil üretici olmak istediğini vurgulayan Kafalı, “Öğrencilerimle ve çalışmalarıyla gurur duyuyorum” dedi.
45 farklı kağıt rölyef tablo, 4 Mayıs’ta Mürsel Uluç Çankaya Evinde açılacak sergide görülebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.