Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekirdağlı Kadınlar Hıdırellez İçin Sahile Akın Etti

Tekirdağlı kadınlar, 6 Mayıs sabahı hıdırellez kutlamaları kapsamında sahile akın etti. Burada bir araya gelen yüzlerce kadın kağıda dilek yazıp denize attı, kimi kadınlar sahilde dualar okuyarak, deniz kenarına bir şeyler çizdi.Her sabah...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağlı kadınlar, 6 Mayıs sabahı hıdırellez kutlamaları kapsamında sahile akın etti. Burada bir araya gelen yüzlerce kadın kağıda dilek yazıp denize attı, kimi kadınlar sahilde dualar okuyarak, deniz kenarına bir şeyler çizdi.
Her sabah buraya yürüyüşe geldiğini ifade eden Leyla Kırçal, hiç dilek tutmadığını belirterek "Sadece Allah’tan dilerim. Her sabah saatlerinde buraya gelirim. Şimdide buraya geldim kadınları izliyorum. İnsanların bu saatte buraya gelmesinin sebebi, sabah ezanıyla kuşluk vakti dediğimiz zamanda Hızır aleyhisselam ve Hazreti İlyas peygamberlerin buluştuklarını düşünürler” diye konuştu.
BİLEN BİLMEYEN HERKES SAHİLE AKIN ETTİ
Burada neler olduğunu bilmediğini ifade eden bir kadın ise, arkadaşlarının önerisi ile geldiğini söyleyerek, “Dilek tuttum dileğim gerçekten kabul oldu. Önce Allah veriyor tabi. Dilekler kabul oluyor ben çok inanıyorum. Sabah buraya gelmemizin sebebi güneşin çıkmaması gerekiyor. Ayın altısında denizin kenarına gelip dilek tutarlar. Deniz olmazsa nehir kenarına giderler. Yani kurban olduğum Allah demek nasip ediyor. İnsanların dileklerini kabul ediyor” diye konuştu.
BELEDİYEDEN HIDIRELLEZ KAHVALTISI
Tekirdağlı kadınlar, sahilde dilek tuttuktan sonra büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen hıdırellez kahvaltısında bir araya geldi.
Burada gazetecilere açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, insanların gece ve sabah erkenden gelerek, geleneksel olarak dileklerde bulunduklarını ve bunun bir şenlik havasında geçtiğini dile getirdi. Albayrak, duaların kabulünü dilediklerini belirterek "Hem dedik ki sabah erken saatlerde vatandaşlarımızla bir araya gelelim ve kahvaltı yapalım hem de hıdırellezi kutlayalım. Güzellik içerisinde bugünü kutluyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.