Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekirdağ’da Vali ve İl Milli Eğitim Müdürü ilk ders zilini çaldı

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı dolayısıyla Tekirdağ’da Vali Mehmet Ceylan ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, ilk ders zilini çaldı.Tekirdağ’da gerçekleştirilen bir törenle ilk ders zili çaldı. Süleymanpaşa ilçesi...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı dolayısıyla Tekirdağ’da Vali Mehmet Ceylan ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, ilk ders zilini çaldı.
Tekirdağ’da gerçekleştirilen bir törenle ilk ders zili çaldı. Süleymanpaşa ilçesi Ticaret Borsası İlk Okulu’nda gerçekleştirilen programa, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, öğretmenler, öğrencilerin yanı sıra çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Törende konuşan Vali Mehmet Ceylan, “2016-2017 Eğitim Öğretim Yılının, hem yavrularımıza hem de öğrencilerimizin velilerine ve tüm öğretmen arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemiz 15 Temmuz gecesi hain bir kalkışmayla karşı karşıya kaldı. Ancak milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti’nin fedakar insanları bu girişimi püskürterek, gerçekten hem dünyaya hem de bu hainlere gereken dersi vermiş oldular. Anlamlı olan bu hareketin, inşallah gelecek nesillerimizin içinde demokrasinin, milli iradenin özümsenmesi açısından ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Bizler hazır bir şekilde hiçbir sınıfımızda öğretmen eksikliği olmadan, öğrencilerimizin yetişmesine katkı sağlamak için hazır bir şekilde bu eğitim öğretim yılını başlatıyoruz. Önemli olan bundan sonrasıdır. Tekirdağ’da öğretmen ihtiyacımız yok, dersliklerdeki öğrenci sayımız, Türkiye ortalamasına göre oldukça iyi durumdadır” ifadelerini kullandı.
“Bin 12 öğretmen de ilimize tayin oldu”
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında Tekirdağ’da 475 kurumda şu saatlerde eğitim ve öğretime başlamış bulunduklarını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ise, “475 okulumuzda 8 bin 512 öğretmen hizmet edecektir. Normal şartlarda 165 bin 199 olan öğrenci sayımızın açık öğretim öğrencileriyle birlikte 180 bine çıktığını görmemiz lazım. Okullarımızda fiziki olarak bir ihtiyacımız, yok denecek kadar az. Ancak gönlümüz hep şunu arzu etmiştir. Fiziki olarak en iyi okullar içerisine bütün okullarımızın katılmasını sağlamaktır. Bunun içinde devletimiz, göndermiş olduğu ödeneklerle, bu imkanları bize sunmuş. Bu vesileyle bizde bunu öğrencilerimizin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. 403 tane öğretmen ilimizden başka ile tayin oldu. Bin 12 öğretmen de ilimize tayin oldu. İlimizde hiçbir tarafta açık dersimiz bulunmamaktadır” dedi.
“Velilerimizin endişeli olduğunu düşünüyorum. Ancak ilimiz içerisinde zaten 247 tane öğretmen fazlamız vardı”
15 Temmuz olayları dolayısıyla açığa alınan bazı öğretmenlerin olduğunu da sözlerine ekleyen İşler, “Bu nedenle bazı velilerimizin endişeli olduğunu düşünüyorum. Ancak ilimiz içerisinde zaten 247 tane öğretmen fazlamız vardı. Her öğrencimiz, sınıfa girdiği anda kendi öğretmeniyle eğitime öğretime devam edecektir” dedi.
Öğrencilerin kitaplarını dağıttıklarını da ifade eden İşler konuşmalarını şöyle noktaladı:
“Birde dün akşam saat 12.00 itibariyle neticelenmiş olan iki tane de kitapçık gönderdik. Velilerimize ulaştırılmak üzere 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı kitapçıkları çocuklarımıza gönderdik. Bugün çocuklarımızın aracılığıyla bunlar velilerimize de ulaştırılacak. Okullarımızda açılan yetiştirme ve destekleme kurslarımız var. Hiçbir özel kuruma ihtiyacınız olmayacak şekilde bu kursları öğrencilerimize ve öğrencilerimizin velilerine sunuyoruz. Tamamı ücretsizdir. En iyi okulun en yakın okul olduğu inancıyla biz yolumuza devam edersek, velilerimize ekonomik hiçbir yük gelmeksizin, eğitim ve öğretim devam edecektir.”
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okunup ve çeşitli gösteriler yapıldı. Gösterilerin ardından ilk ders zili Vali Mehmet Ceylan ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü tarafından çalındıktan sonra öğrenciler sınıflara akın etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.