Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekirdağ’da Tarla Günleri

Tekirdağ’da “Tarla günleri” projesi kapsamında, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi öğrencileri, teorik olarak gördükleri dersleri, arazilerde yerinde görme imkanı buldu.Tekirdağ’da yapılan ‘Tarla günleri’ projesi kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ’da Tarla Günleri
Tekirdağ’da “Tarla günleri” projesi kapsamında, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi öğrencileri, teorik olarak gördükleri dersleri, arazilerde yerinde görme imkanı buldu.
Tekirdağ’da yapılan ‘Tarla günleri’ projesi kapsamında Bayer ve Önder çiftçi projeleri, Ziraat Fakültesi öğrencilerine, arazideki ürünler hakkında bilgiler verdi. ‘Tarla günleri’ projesi programına Bayer Çiftçi Projesi Direktörü Cenk Ozan Şentürk, Gazioğlu mahallesindeki bazı çiftçiler ve NKÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri katıldı.
İlaçlama hakkında öğrencilere bilgi veren Bayer Çiftçi Projesi Sorumlusu Cenk Ozan Şentürk, “Burada öncelikle Bayer ve Önder Çiftçi projesinin, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileriyle birlikte yapmış olduğu projeyi gösteriyoruz. Biz bu projede şunu amaçladık. Öncellikle öğrencilerimizin okulda teorik değil de, direk arazide bunları görmelerini arzu ettik. Çünkü teorik eğitim, hiçbir zaman arazideki kadar verimli olmuyor. Teorik eğitimde yazılıyor ve yazıda kalıyor. Ama burada araziye çıktığımızda, biz bunları daha çok güzel bir şekilde öğrencilerimize anlatabiliyoruz. Bu bir pilot projeydi. Bu pilot projeye destek vermemizdeki en büyük amaçta buydu. Kış sezonunun çok ılık geçmesi nedeniyle, ürünlerde oldukça farklı problemlerle karşılaştırıyoruz. Biz, bu problemleri bertaraf edebileceğimizi göstermek için, üreticilerimizle, ortak bir çalışma yaptık. Gazioğlu köyünden üreticilerimizle beraber, arazi çalışmasını yaptık. Son yıllarda özellikle, problemlere neden olan yabancı ot direncine karşı, yaptığımız ilacı üreticilerimize sunabilmemiz için burada öğrencilerimizle beraber bu tarla günlerini gerçekleştirmek istedik” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.