Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekirdağ’da LYS Heyecanı

Tekirdağ’da, üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında fen bilimleri alanında yapılan LYS-2 bugün saat 10.00 itibari ile başladı.Üniversiteye girişte ikinci aşama olan LYS maratonu, tüm Türkiye’de...

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ’da LYS Heyecanı
Tekirdağ’da, üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında fen bilimleri alanında yapılan LYS-2 bugün saat 10.00 itibari ile başladı.
Üniversiteye girişte ikinci aşama olan LYS maratonu, tüm Türkiye’de olduğu gibi Tekirdağ’da da devam ediyor. Bugün 460 bin 362 aday, üniversitede okuyabilmek için ter dökecek. Saat 10.00’da Fen Bilimleri Sınavı’na girecek olan adaylar, toplamda 135 dakikada tüm soruları yanıtlamaya çalışacak. Üniversite adayları, sınavda fizik, kimya ve biyoloji testlerinden 30’ar soru yanıtlayacak.
Tekirdağ’da üniversite adaylarının katıldığı LYS kapsamında, Fen Bilimleri Sınavı’na merkez Süleymanpaşa ilçesi Namık Kemal Lisesi’nde girecek olan adaylar, günün erken saatleri itibariyle okula akın etmeye başladılar. Öğrenci velileri sürecin kendileri için de en az üniversite adayları kadar zorlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti. Okul bahçesinde sınav saatini beklemeye koyulan üniversite adaylarına, aileleri de destek olarak heyecanını paylaştı. Kimi veliler de okul bahçesinde dua kitapları okuyarak öğrencilerin sınav bitiş saatini bekledi.
Ayrıca bugün saat 14.30’da ise 102 bin 374 adayın başvurduğu Yabancı Dil Sınavı (LYS- 5) gerçekleşecek. Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde gerçekleştirilecek olan ve adaylara 80 sorunun yöneltileceği sınav tek oturumda gerçekleşecek ve 120 dakika sürecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.