Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekirdağ’da köpeğe yapılan işkence kan dondurdu

Tekirdağ’da kangal cinsi bir köpeğin aracın arkasına bağlanarak sürüklenmesi kan dondurdu. Sokak Hayvanlarını Koruma, Yaşatma, Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) tarafından köpeğe işkence yaptığı iddia edilen şahsın bulunması...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ’da kangal cinsi bir köpeğin aracın arkasına bağlanarak sürüklenmesi kan dondurdu. Sokak Hayvanlarını Koruma, Yaşatma, Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) tarafından köpeğe işkence yaptığı iddia edilen şahsın bulunması için suç duyurusunda bulunuldu.
Tekirdağ’da kimliği belirlenemeyen bir kişinin kangal cinsi köpeği aracının arkasında sürükleyerek yaptığı işkence hayvanseverler tarafından fotoğraflandı. Çorlu ilçesinde çekildiği iddia edilen fotoğraf hayvanseverler arasında infiale neden oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan SOHAYKO Başkanı Yasin Yılmaz görüntünün kan dondurduğunu dile getirdi.
Derneklerine gelen ihbarı değerlendirdiklerini belirten Yılmaz, "Bu insanlık ayıbıdır" diyerek, "Resimdeki köpeğin çektiği acıyı hepimiz görüyoruz, bu insanın beslediği başka hayvanlar varsa o hayvanların da hayatları tehlikededir. Kanunlar açıktır, bu kişinin bu günden sonra başka hayvanlara zarar vermemesi için hayvan beslemesi yasaklanmalıdır. Bu eylemi bu kadar vahşice gerçekleştiren birinin ileride başka canlara ve insanlara da zarar verebileceği yapılan araştırmalarla sabittir. Bu suç işleme eğilimi olarak kabul edilmelidir" ifadelerini kullandı.
Görüntüler üzerine Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürlüğüne suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Yılmaz, "Umarız en kısa zamanda bu şahıs yakalanır ve alması gereken cezayı alır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.