Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekirdağ’da İş Çok, Çalışan Yok

Tekirdağ’da her köşe başında ‘Eleman aranıyor’ ilanı olmasına karşın, esnaf çalıştıracak eleman bulamıyor.Eleman bulan esnaf ise söktükleri ilanları kaçan elemanlar nedeniyle bir kaç gün sonra tekrar asmak zorunda kalıyor. Özellikle...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 09:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ’da her köşe başında ‘Eleman aranıyor’ ilanı olmasına karşın, esnaf çalıştıracak eleman bulamıyor.
Eleman bulan esnaf ise söktükleri ilanları kaçan elemanlar nedeniyle bir kaç gün sonra tekrar asmak zorunda kalıyor. Özellikle gençlere iş beğendiremediklerini belirten işverenler, işte çalışmak isteyenlerin de kalifiye olmadığını kaydetti. Bazı insanların da verilen maaşları beğenmediğini ifade eden esnaf, gençlerden çoğunun rahat iş aradığını belirtti.
“İNSANLARDA BEĞENMEMEZLİK VAR”
Kırtasiye dükkanı işleten Ahmet Emre Arvas, "Eleman bulamıyoruz. Aylardır, kırtasiye dükkanımın camında bayan eleman alınacaktır diye ilan var ancak, başvuran herkes birkaç gün sonra işten çıkıyor. Böyle bir sıkıntımız mevcut. Hani eskiler daima anlatır, ’Bizim zamanımızda işte böyleydi, böyle zorluk vardı diye her zaman anlatırlar.’ Biz onların anlattıklarını kulaklarımıza küpe ettik. Bu vesileyle, her bulduğumuz işe dört elle sarılma gayretinde olduk. Ancak, zannedersem bugünlerde biraz keyfiyetçilik ön plana çıktığı için insanlar iş beğenmemekte diretiyorlar” dedi.
“CAMDAKİ ELEMAN ARANIYOR YAZISINI HİÇ İNDİRMEDİM”
Berber İsmail Elmas ise insanların gelip birkaç güç çalışıp, kaçtığından dolayı berber dükkanının camından “Eleman aranıyor” yazısının hiç eksik olmadığını vurguladı. Berber İsmail Elmas, “Bu zamanda insanlar rahatına daha düşkün olmuş durumdalar. İnsanlar, çalışarak bir şey kazanmak istemiyorlar. Hep kolay yönden para kazanmak istiyorlar. Türkiye’de işsizliğin olduğuna falan inanmıyorum. Yani iş beğenmemek denen bir şey var. İşi beğenmedikleri için de işsiz olmuş oluyorlar” diye konuştu.
“ELEMANSIZLIKTAN DÜKKAN KAPATACAĞIZ”
Giyim mağazası işleten Tamer Gitmez de, aslında işsizliği olmadığını dile getirerek, her dükkanın camında eleman aranıyor yazısının olduğunu söyledi. Gitmez, “Bu sokakta bakarsanız, her dükkanın camında eleman aranıyor yazısı var. İş beğenmemezlik var. Bizim mağazamızın camında eleman aranıyor yazısı eksik olmaz her zaman o yazı orada vardır. Yukarıda bizim bir dükkanımız daha var. Elemansızlıktan neredeyse dükkanları kapatacağız” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.