Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekirdağ’da Bilim Fuarı Açıldı

Tekirdağ’da ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin projelerinin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.Merkez Süleymanpaşa ilçesindeki Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen fuar açılışına, Tekirdağ...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ’da ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin projelerinin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.
Merkez Süleymanpaşa ilçesindeki Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen fuar açılışına, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Birbirinden ilginç ve dikkat çekici projelerin sergilendiği fuar, Malkara İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı’nın gösterisi ile başladı.
Fuar ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Abdullah Şenol, "TÜBİTAK Bilim Fuarı’nı gerçekleştiriyoruz. Burada ana tema, TÜBİTAK Bilim Fuarı, ama biz bunu biraz daha genişleterek, her dersten bir etkinlik yaptık. Her dersin burada bir standı var. Burası fuar olmanın ötesinde, biraz da şenlik havasında geçiyor. Her dersimiz, sosyal faaliyetlerini yansıtabileceğimiz, kültürel hayatımızda rastlayabileceğimiz, bunun yanında sportif faaliyetlerimizi gösterebileceğimiz bir şenlik havasında geçiyor. Öğrencilerimizin yapmış olduğu robotik çalışmalar da burada sergileniyor" dedi.
Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu da, projede emeği geçenleri tebrik ederek, "Bu tür faaliyetleri geliştirmek lazım. Küçük yaştaki bu üretici zekaları değerlendirmek, onların önünü açmak lazım. Öğrencilerin yaptığı bütün projeler ilgimi çekti. Bu çocukları daha iyi okullara, bu işlerle ilgili olan okullara yönlendirmek lazım. Ben, bu çocuklarımızı canı gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.