Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekirdağ Tabipler Odası’ndan Ankara Saldırısına Kınama

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ Tabipler Odası üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda, Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınadı.Tekirdağ Valiliği önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ Tabipler Odası üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda, Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınadı.
Tekirdağ Valiliği önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan 14 Mart Tıp Bayramı programında Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Seyit Ali Gümüştaş, Halk Sağlığı İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, Tekirdağ CHP İl Başkanı Recep Ökten ve Tekirdağ Tabip Odası üyeleri katıldı.
"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"
Programda konuşma yapan Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Yücel Ayaz, "Öncelikle Tekirdağ Tabip Odası olarak, Ankara’da meydana gelen terör olayını lanetliyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Sizlere bugün hekimlik mesleği üzerindeki kara bulutları anlatmayacağım. Çünkü bugün buruk da olsa kutlama günü. Tıp Fakültesini bitirince mecburi hizmet, uzmanlığı alınca yine mecburi hizmet, yan dal uzmanlığını alınca tekrar mecburi hizmet dayatmasını anlatmayacağım, çünkü bugün kutlama günü sağlıkta tüm aksamaların sorumlusu olarak, hekimin hedef gösterilmesi nedeniyle patlayan sağlıktaki şiddeti ise hiç anlatmayacağım, çünkü bugün kutlama günü" dedi.
Ayaz sözlerine şu şekilde devam etti:
"Bizler hekim olarak laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletinde Atatürk devrimleri ile Cumhuriyet toprakları üzerinde barış içerisinde yaşayarak, tıbbiyenin toplumcu, ilerici, aydınlık yüzünü, etik değerlere bağlılığını ve dayanışmayı daha ileriye taşımak için mücadele içinde olacağız. Bizler, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş Türk hekimleriyiz. Korkmayacağız, boyun eğmeyeceğiz"
Tabip Odası olarak sivil toplum kuruluşlarıyla uyum içerisinde hareket ettiklerini söyleyen İl Sağlık Müdürü Akbulut, "Dün yaşanan menfur olay, Tıp Bayramı münasebetiyle bir araya geldiğimiz hekimlerimizin, dün devletimizin yanında, bugün de devletimizin yanında olduğumuzu, gelecekte de Allah nasip ederse devletimizin, halkımızın yanında olacağımızın ilanı mahiyetinde bir açıklama yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Akbulut ve Ayaz tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.