Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekirdağ Şehitlik Abidesi’nde anma töreni düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yılı dolayısıyla Tekirdağ Şehitlik Abidesi’nde anma töreni düzenlendi.Tekirdağ Muratlı Caddesindeki Şehitler Abidesi’nde başlayan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2018 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2018 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ Şehitlik Abidesi’nde anma töreni düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yılı dolayısıyla Tekirdağ Şehitlik Abidesi’nde anma töreni düzenlendi.

Tekirdağ Muratlı Caddesindeki Şehitler Abidesi’nde başlayan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Selçuk Kubilay Karslı, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, il ve ilçe protokolü, siyasi partilerin temsilcileri, kurum müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı çerçevesinde Şehitler Abidesi’ne çelenk sunulurken şehitler için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Tören mangası tarafından yapılan saygı atışının ardından Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Şehitlik Özel Defteri’ni imzaladı.

“Milletimiz onurlu duruşunu bütün dünyaya göstermiştir”

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan şeref defterini imzalayarak, “Türk Milleti tarih boyunca bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermemiş, bunu bir yaşam tarzı olarak benimsemiştir. 18 Mart 1915’te elde edilen Çanakkale Zaferi ile milletimiz onurlu duruşunu bütün dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı Türk ordusu bu zaferin sonunda tarihe ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü altın harflerle yazdırmış ve tarihin akışını değiştirmiştir. İnsanüstü bir mücadele ile elde edilen zaferler milletimizin bağımsızlığını, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini dosta düşmana bir kez daha göstermiştir” dedi.

Vali Ceylan’ın konuşmasının ardından tören, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonunda çeşitli etkinliklerle devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.