Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekerlekli sandalyede zorlu mücadele

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Güçlü Yarınlar Derneği üyeleri 10 dakikalık yol için tekerlekli sandalyeye bindi. Yol boyunca yaşadıkları engeller ve duyarsız kişilerle yaşadıklarını “Çok zor. Allah yardımcıları olsun”...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2016 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Güçlü Yarınlar Derneği üyeleri 10 dakikalık yol için tekerlekli sandalyeye bindi. Yol boyunca yaşadıkları engeller ve duyarsız kişilerle yaşadıklarını “Çok zor. Allah yardımcıları olsun” sözleri ile anlatmaya çalıştılar.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Güçlü Yarınlar Derneği ve Düzce Belediyesi toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla tekerlekli sandalye ile etkinlik gerçekleştirdi.
Tekerlekli sandalyeye binerek fiziksel engelli bir bireyi anlamaya çalışan Dernek üyesi Alican Yıldız, “Kaldırımların iniş çıkışlarında büyük sıkıntılar yaşadıklarını öğrenmiş oldum” dedi.
Caddede yayaların arasında zorlukla ilerleyen Alican Yıldız, Büyük Cami karşısındaki merkez postanesine girmek istedi ancak giriş engellilere uygun olmayınca biraz çabaladıktan sonra vazgeçti. Aynı güzergahtaki tüm dükkanların ve pasajların girişlerinin engellilere uygun olmadığı dikkat çekti.
Yasemin Başak ise, “Ciddi ve zor. Ben kendim süremedim destek aldım. Karşıdan karşıya geçmek, yayaların arasında ilerleyebilmek mesele. Engelli arkadaşlarımıza mutlaka öncelik tanımak lazım” diye konuştu.
“Onların duyguları ile yaşadık gerçekten imkansız çok zor” diyen Güçlü Yarınlar Derneği Başkanı Hediye Gökçe, sadece birkaç dakikada yaşadıkları zorlukları görebildiğini belirtti.
İnci Yıldırım ise destek aldığı halde sandalyeyle ilerleyemediğini söyledi. Yoldan geçen bir kişi ile yaşadığı ilginç diyaloğu paylaşan Yıldırım kendilerine yol versenize dendiğini şaşkınlıkta anlatarak “Engellilere çekilsenize ne demek, yardım edip ilerlememizi sağlayacağı yerde bize yol verin diye bağırdı” dedi.
Güçlü Yarınlar Derneği Başkanı Hediye Gökçe ve Yasemin Başak, yaşadıklarını şöyle dile getirdiler: “Engellileri görüp de destek olmayanlara Allah daha çok yardımcı olsun.”
Normalde en fazla 10 dakikada yürünecek yolu neredeyse 45 dakikalık meşakkatli bir yolculukla kat eden grup, Anıtpark’a güçlükle varabildi. Engellilerin ulaşımdaki sorunlarını bizzat yaşadılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.