Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEK Koluyla Hamallık Yaparak Yedi Nüfusa Bakıyor

Iğdırlı Yunus Eray isimli engelli, tek kolu ile hamallık yaparak 7 kişilik nüfusun geçimini sağlıyor.Emek mahallesinde ikamet eden ve sol kolundan doğuştan engelli olan Yunus Eray (38), yaşlı annesi ve babası dahil 7 nüfusu üç tekerlekli...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Iğdırlı Yunus Eray isimli engelli, tek kolu ile hamallık yaparak 7 kişilik nüfusun geçimini sağlıyor.
Emek mahallesinde ikamet eden ve sol kolundan doğuştan engelli olan Yunus Eray (38), yaşlı annesi ve babası dahil 7 nüfusu üç tekerlekli arabasıyla yük taşıyarak hamallık yapıyor. Halk Pazarında alışveriş yapan vatandaşların aldıkları eşyaları üç tekerlekli arabasıyla taşıyan Eray’ın bu yaşam mücadelesiyle çevredekiler tarafından takdirle karşılanıyor. Bu şekilde geçinmenin zor olduğunu anlatan Eray, tek isteğinin sosyal güvencesi olan daha rahat bir işte çalışmak olduğunu söyledi.
Yıllardır hamallık yaparak geçimini sağladığını anlatan Eray, “Yıllardan beri verdiğim ekmek mücadelesinde zaman zaman çok zorlandım. Bu gördüğünüz üç tekerlekli arabam olmasa, hamallık yapmak benim için çok zor oluyor. Bu azmim hep takdirle karşılanıyor; ama bununla ilgili bizi gören, sözü geçen ağabeylerim, bir türlü rahat edeceğim bir iş bulmak için destek sunmadı. Bana kimse yardımcı olmadı. Günde 20-30 TL arası para kazanıyorum, bu da 7 nüfusa yetmiyor. Herhangi bir sosyal güvencem yok şimdi, bu işte bana ağır geliyor."
Şimdiye kadar kimseye el açmadığını belirten Eray, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hep alnımın terini silerek çocuklarıma, anneme ve babama ekmek götürdüm. Tek isteğim rahat bir iş bulmaktır. Sesimin çok güzel olduğu söyleniyor, genelde ilahi okuyorum ama elimden tutan kimse olmadığından onu değerlendiremiyorum. Burada devlet büyüklerimden; Sayın Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma sesimi duyurmak istiyorum, bana bir iş konusunda yardımcı olmalarını rica ediyorum. Çünkü tek kolla ağır iş yapmak kolay değil, ama yine de mücadele ediyorum.”
Yunus Eray, konuşmasının sonunda ‘Gel Gör Beni Aşk Neyledi’ ilahisini okudu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.