Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEK İsteği Evinin Çatısının Onarılması

Samsun’un Bafra ilçesinde yalnız yaşayan 80 yaşındaki kadın, su çeken evinin çatısının onarılması için yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyor.Bafra’ya 8 kilometre mesafedeki Gerzeliler Mahallesi’nde ikamet eden yaşlı kadının...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TEK İsteği Evinin Çatısının Onarılması
Samsun’un Bafra ilçesinde yalnız yaşayan 80 yaşındaki kadın, su çeken evinin çatısının onarılması için yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyor.
Bafra’ya 8 kilometre mesafedeki Gerzeliler Mahallesi’nde ikamet eden yaşlı kadının yaşamı yürek burkuyor. 30 yıl önce eşini kaybeden 5 çocuk annesi 80 yaşındaki Fatma Karaaslan, zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Eşinden kalan tek katlı derme çatma bir evde kalan Fatma nine, evin tavanları kırık dökük olduğundan yağmur yağdığında su içerisinde kalıyor. Devletten aldığı aylık 250 lira yaşlılık maaşıyla yaşam mücadelesi veren yaşlı ninenin tek isteği evinin tavanının tamirinin yapılarak yağmur yağdığında ıslanmaktan kurtulması.
Gözyaşları içinde güçlükle konuşmaya çalışan Fatma Karaaslan, tek başına yaşadığını, komşusunun yardımıyla hayatta kalmaya çalıştığını söyledi. Kalp ve tansiyon hastalığı bulunan 80 yaşındaki Fatma Karaaslan, “Hiçbir şeyim yok. Yağmur yağdığında ev akıyor. Beyim öleli bu evin üstünü yaptıramadım. Haplarla ayakta duruyorum. Sağ gözümden ameliyat oldum, ameliyat sonrası gözüm kör oldu. Diğer gözüm için doktora gittiğimde ‘katarakt var, ameliyat olman lazım’ dediler. Benim bir tek gözüm kör. Bu da kör olunca ben nerede kalacağım, olamam dedim” diye konuştu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Fatma Karaslan’a Sosyal Yardımlaşma fonundan kömür yardımında bulunulduğunu, mahalle muhtarının aile ile ilgili yapacağı müracaatın değerlendirilmesi sonucu gerekli desteğin verileceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.