Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tehlike Arz Eden Kaya Leylek Yuvası Yüzünden Yıkılamıyor

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde tehlike arz eden kaya, üzerindeki leylek yuvası yüzünden yıkılamıyor. Kayayı yıkmak isteyen valilik mahalle halkının karşı çıkması üzerine kayayı çelik halatlarla bağladı.İlçeye 18 kilometre uzaklıktaki...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tehlike Arz Eden Kaya Leylek Yuvası Yüzünden Yıkılamıyor
Balıkesir’in İvrindi ilçesinde tehlike arz eden kaya, üzerindeki leylek yuvası yüzünden yıkılamıyor. Kayayı yıkmak isteyen valilik mahalle halkının karşı çıkması üzerine kayayı çelik halatlarla bağladı.
İlçeye 18 kilometre uzaklıktaki Çarkaca kırsal mahallesinde üzerinde asırlardır leylek yuvası bulunan kaya, tehlike arz etmesine rağmen yıkılamıyor. Kaya, çelik hayatlarla sağlamlaştırılmaya çalışılırken, mahalle halkı leylek kayasının mahallenin simgesi olduğu söyledi. Kayanın tehlike arz ettiğini anlatan Emekli öğretmen Sait Soydan Yılmaz,” Kayanın bulunduğu yer köyün başında olduğundan ve altı çok yüksek olduğundan tehlike arz etmektedir. . Bu tehlike değişik yöntemlerle önlenebilir. Devlet yetkilileri zaman zaman bu kayanının tehlikesinden dolayı burayı yıkma düşüncesine hakim olmaktadır. Fakat köylü bu kayayı kendisine özel bir simge bir sembol olarak kabul ettiğinden yıkılmasına karşı çıkıyor istemiyor. Tehlikesi var mı. Tabi ki var. Başka şeyler yapılabilir mi. Tabi ki yapılabilir. Devletimiz muktedirdir. Güçlüdür. Bazı önlemler alarak bu kayanın tehlikesini önleme cihetine gidebilir. Bu kayanın üzerinde yıllardan beri asırlardan beri leylek gelip yuva yapmaktadır. Bu yuvadan dolayı. Leyleklere olan sevgiden dolayı köylü bu kayanın yıkılmasını istemiyor. Devletimiz öyle tahmin ediyorum bazı tedbirler alıyor. Bazı önlemler alarak bunun yıkılmasını istemeyecek. Zira, kaya, halatlarla arka tarafa bağlanmış durumda. Ama daha kuvvetli önlemler alınabilir” dedi. Mahalle muhtarı Abdullah Demir’de,”Ben, köyümüzdeki leylek yuvasının simge olduğu için leyleklerinde devamlı gelip buraya yuva yaptığı için biz bunun yıkılmasına karşıyız. Ama devletimizde mutlaka bir şey yapacaktır. Sağlamlaştıracaktır. Gelip gidiliyor zaten. Bunun için bir önlem alınıp yuvamızın sağlamlaştırılıp köyümüze simge kalmasını muhtar olarak köy halkı adına bunları bekliyoruz devletten” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.