Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tedx Nilüfer’de Mutluluklar Paylaşıldı

Nilüfer Belediyesi, paylaşılmaya değer fikirlerin dile getirildiği yerel bir organizasyon olan TEDx Nilüfer’e ev sahipliği yaptı.Nilüfer Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen program, Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryumu’nda yapıldı....

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tedx Nilüfer’de Mutluluklar Paylaşıldı
Nilüfer Belediyesi, paylaşılmaya değer fikirlerin dile getirildiği yerel bir organizasyon olan TEDx Nilüfer’e ev sahipliği yaptı.
Nilüfer Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen program, Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryumu’nda yapıldı. İngilizce Technology, Entertainment, Design (Teknoloji, Eğlence ve Tasarım) kelimelerinin ilk harflerinden oluşan TED konferansları, yerelde paylaşılmaya değer fikirlerin anlatıldığı TEDx konsepti ile dünya şehirlerinde düzenleniyor. Açılış konuşmasını yapan TEDxNilüfer’in küratörü Ramis Ceyhan, mutlulukla mutsuzluk arasındaki ince çizginin insanın kendisi olduğunu hatırlatmak istediklerini belirtti. Ceyhan, "ir selamla, gülüşle, sarılmakla günde onlarca defa mutluluğun resmini yapıyoruz. Bugün mutluluk paylaşalım" diyerek herkesi mutluluğa ortak olmaya çağırdı.
Yazar Tunç Kılınç, “İnsanların aslında en çok istedikleri şey insan yerine konulmak. Gözlerinin içine bakıldığında ’Benim için değerlisin, yaptıklarından çok sen olduğun için bu şirkette çalışıyorsun’ sözünü duymak. Oysa verilen mesajlar ‘çok değerlisin’, ama bir gün bu şirketten çıktığın zaman şirkette hiç bir şey değişmez şeklinde oluyor” dedi.
İnsanların küçük yaşlardan itibaren başkalarının gözünde ‘adam olmak’ için çabaladıklarını belirten Kılınç, “Örneğin anne, baba ve öğretmenlerin gözünde iyi not alarak ve yaramazlık yapmayarak adam olmaya çalışıyoruz. Üniversiteyi kazanıp işe girdiğimizde bu kez patronumuzun gözünde, evlendiğimizde eşimizin, çocuklarımız olduğunda çocuklarımızın gözünde adam olmaya çalışıyoruz. Her dönem neredeyse başkalarının gözünde adam olmak, öncelikle başkalarını mutlu etmek üzere kurulu bir hayat yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.