Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tedes Örnek Oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin (TEDES) incelemek için bir heyeti Ordu’ya gönderdi.Ordu’da 18 Kasım 2015’te faaliyete geçen, hız ve kırmızı ışık...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tedes Örnek Oldu
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin (TEDES) incelemek için bir heyeti Ordu’ya gönderdi.
Ordu’da 18 Kasım 2015’te faaliyete geçen, hız ve kırmızı ışık ihlaline göz açtırmayan sistem uygulamaya koyulmasının üzerinden 1 yıl geçmemesine rağmen diğer illerin de takdirini topladı. TEDES’in nasıl işlediğini merak eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi heyeti, sistem hakkında bilgi almak için Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek tarafından, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden Genel Sekreter Osman Yenidoğan ve beraberindeki heyete TEDES anlatıldı.
YILMAZ: “TEDES KONUSUNDA ÖRNEK OLDUK”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TEDES sistemini kurduktan sonra bazı kesimlerin konuyu farklı taraflara çektiğini ancak bugün gelinen noktada örnek alındıklarını belirtti. TEDES’i kurmak için Trabzon, Edirne, Eskişehir ve Bursa gibi Büyükşehir Belediyelerinin de çalışma başlattığını, bu belediyelerin kendilerine başvurarak sistemi araştırdıklarını belirten Yılmaz, “TEDES konusunda örnek alınan ve bilirkişi konumuna gelen bir Belediye olduk” dedi.
“TEDES İLE KAZALAR YÜZDE 80 AZALDI”
Açıklamalarında Orduluların uygulamadan memnun olduğunu vurgulayan ve TEDES sayesinde ölümlü ve yaralanmalı kazaların yok denecek kadar azaldığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “TEDES’i ceza olarak görmek büyük bir yanlış. İnsan sağlığı ve hayatından daha önemli hiçbir şey yok. Sistem devreye girdiğinden bu yana Karadeniz Sahil Yolu’ndaki kazalarda yüzde 80 azalma var ve ölümlü kaza hiç yok. Lütfen kurallara uyalım ve Ordumuzun Türkiye’nin trafikte en huzurlu kentlerinden biri olmasını sağlayalım” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.