Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tedavisi tamamlanan yırtıcı kuşlar doğaya bırakıldı

Göç esnasında çeşitli sebeplerle yaralanan ve bitkin düşen yırtıcı kuşlar, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri tarafından tedavi edilerek doğaya bırakıldı.Göç esnasında çeşitli sebeplerle yaralanan ve bitkin...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Göç esnasında çeşitli sebeplerle yaralanan ve bitkin düşen yırtıcı kuşlar, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri tarafından tedavi edilerek doğaya bırakıldı.
Göç esnasında çeşitli sebeplerle yaralanan ve bitkin düşen yırtıcı kuşlar, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde tedavi altına alındı. Tedavisi tamamlanan 1 adet bayağı şahin, 1 adet atmaca, 1 adat peçeli baykuş, 1 adat şah kartalı, 1 adet kızıl şahin, 1 adet Pahu, 1 adat alaca baykuş ve yakalanması yasak olan saka kuşları, Orman ve Su İşleri 1’inci Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü tarafından doğaya bırakıldı. Kuşların doğaya bırakılması için Fener Yolu Yaban Hayatı Eğitim Merkezi ve Kuş Gözlem Kulesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Beşiktaş Spor Kulübü Üst Yönetimi Genel Sekreteri ve yöneticileri, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi’nden akademisyenler ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 1’inci Bölge Müdürlüğü katıldı. Tedavi edilerek sağlığına kavuşan kuşlar doğaya bırakıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 1’inci Bölge Müdürü Osman Demirel, “Orman Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün her yıl yapmış olduğu yaban hayatının desteklenmesi kapsamında doğada yaralanan, güçten düşen, bakıma muhtaç olan yaban hayvanlarına bölge müdürlüklerimiz bilgisi dahilinde ve bölge müdürlüklerinde tedavi bakımları yapılmaktadır. Bugün de burada İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde gönüllü bir kulüp olan ’Vaşak Kulübü’ tarafından tedavileri tamamlanan yaban hayvanları ve doğadan toplanması, yakalanması yasak olan saka kuşlarımız var. Saka kuşları da kafes avcılığıyla doğadan toplanıyor ve ticari olarak satışa konu ediliyor. Tamamen bu faaliyet yasak. Biz bunun gibi toplama yapan kişileri tespit ettiğimizde direk onlarla ilgili gerekli idari yaptırımları uyguluyoruz ve ellerindeki yabani kuşlara el koyuyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.