Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Tecrübe Konuşuyor’ Programı Gebze’de Düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Hidayet Türkoğlu, Gebze’de düzenlenen “Tecrübe Konuşuyor” isimli programa konuşmacı olarak katıldı. Türkoğlu, “Öyle şeyler konuşuluyor ki, 60 bin TL maaş alıyor, özel korumalar,...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Hidayet Türkoğlu, Gebze’de düzenlenen “Tecrübe Konuşuyor” isimli programa konuşmacı olarak katıldı. Türkoğlu, “Öyle şeyler konuşuluyor ki, 60 bin TL maaş alıyor, özel korumalar, zırhlı araçlar veriliyor gibi şeyler. Bu tip şeylerin sonucunda başka açıklama yapılıyor. Alacağım maaş 9 bin TL” dedi.
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde moderatörlüğünü spor spikeri Ersin Düzen’in yaptığı ‘Tecrübe Konuşuyor’ isimli bir program düzenlendi. Programa Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erkan ve eski milli basketbolcu, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Hidayet Türkoğlu konuk olarak katıldı.
‘Tecrübe Konuşuyor’ isimli bir programın açılışı konuşmasını gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Gelişmeye müsait, iyi işlersen kömür madeninde çıkan bir elmasın, iyi işlenirse ne kadar değer ettiğini bilenlerdeniz. Gebze böyle değerler diyarı bir yer. Bir tarafta TÜBİTAK bir tarafta GTÜ, bir tarafta teknoparklarıyla OSB’leriyle birlikte hakikaten dünya ticaretinde önemli bir nokta. Geleceğin teminatı gençler diyoruz ama demekle olmuyor bu iş. Onların her faaliyetle her alanda gelişebilmeleri destek verebilmeleri konusunda belediye olarak elimizden geldiği her türlü desteği esirgemiyoruz. Sorumlu olduğumuz bir tarihimiz var. Tarihe sahip çıkmayanın geleceği olmaz. Şehit vermek istemiyorsak ve bu coğrafyada rahat yaşamak istiyorsak kendimiz iyi yetiştirteceğiz ve sorumluluklarımızı geliştirmeye bakacağız” şeklinde konuştu.
“BELKİ BAZI HAYALLERİNİZ VARDIR”
Spor spikeri ve ‘Tecrübe Konuşuyor’ programı moderatörü Ersin Düzen ise, “Arkadaşlar, şu anda belki hepiniz geleceğiniz ile ilgili bir karar aşamasındasınız. Belki bazı hayalleriniz vardır. Bazı kararları almak üzeresinizdir. Farklı okullarda farklı branşlarda okuyan öğrencilersiniz. Bu bakımdan farklı meslekleri düşünenler muhakkak ki vardır. Bizim programdaki amacımız, kendi kariyerlerinde başarı üstüne başarı yakalamış olan ve sizlere örnek olabilecek. Belki onların vereceği mesajlarla kendi kariyerleri ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşımlarıyla, aynı zamanda kariyerlerini aktarabilmek. Bu program sizler için çok faydalı olacaktır. Çünkü hayatın içinde inişler çıkışlar olacak. Güzel günler, kötü günler, yaşanan sıkıntılar var” ifadelerini kullandı.
“ÖĞRENCİLER ROL MODEL ALDIKLARI İNSANLARLA BULUŞUYOR”
Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erkan, “Bir eğitimci olarak baktığımda öğrenciler açısından en fazla faydalanılan etkinliklerin buy tür programlar olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Çünkü öğrenciler, derslerde pek şeyi öğreniyorlar teorik ve pratik yönü ile ama hayatın içinden inşalarla bir araya geldiklerinde onların tecrübelerinden de istifade etme imkanı buluyorlar. Böylece, sadece kitap sayfalarında, slaytlarda değil birilerinin gerçekten yaşanmışlıklarını duyarak belki de rol model aldıkları, alacakları insanların başlarından neler geçtiğini öğrenerek kendilerine daha uygun bir yol çizme imkanı buluyorlar” dedi.
“12 YAŞINA KADAR BASKETBOLCU OLACAĞIMI DÜŞÜNMÜYORDUM”
Eski milli basketbolcu, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Hidayet Türkoğlu, “Herkese hayırlı kandiller diliyorum. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Biraz sohbet etmeye çalışırız. Ben 12 yaşına kadar basketbolcu olacağımı düşünmüyordum. Ben normalde Bayrampaşa’da yetişen sokakta yaramazlık yapan, top oynayan bir insandım. Bir gün abimin antrenmanını izlemeye gittim. Onun sayesinde basketbola başladım. O gün oraya gitmeseymişim basketbolcu olamazmışım. O zamana kadar gerçekten aklımın ucundan bile geçmiyordu. Beni buralara öğretmenimin sen neden basketbola başlamıyorsun sözleri getirdi. Kendimi şanslı hissediyorum gelmiş olduğum noktalardan dolayı. İnanın bu başarı tek başına yapılacak olan bir başarı değil. Bunun yanında aile desteği çok önemli. Bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum, onlarsız bu noktalara gelemezdim” şeklinde konuştu.
“ALACAĞIM MAAŞ 9 BİN TL”
"Kendinizi daha çok nasıl geliştireceğinize vakit ayırırsanız, inanın çok daha mutlu olacaksınız" görüşlerini belirten Türkoğlu, “Hepimiz internete girebiliyoruz. Danışmanlığa atandığım zaman bir terbiyesizin şahsıma yapmış olduğu yalan haberlerden sonra ister istemez sosyal medyada yapılmış olan hakaretlere gerçekten çok güldüm. Ardından Cumhurbaşkanlığından bir açıklama geldi ve ondan sonra da farklı bir şekilde tekrar yorum yapmaya başladılar. Aslında şu anki gündemimizde istediğimiz her şeye çok çabuk ulaşabiliyoruz. O yüzden bir insan, bir başkası için dediği şeyin hemen arkasından gidip bir kartopu gibi bunu yaymak yerine hakikaten bu doğru bir haber mi, bir de ben bir araştırayım desek inanın çok daha sağlıklı düşünebilmeye başlayacağız. Öyle şeyler konuşuluyor ki, 60 bin TL maaş alıyor, özel korumalar, zırhlı araçlar veriliyor gibi şeyler. Bu tip şeylerin sonucunda başka amellerle açıklama yapılıyor alacağım maaş 9 bin TL. Şu an artık devletimizin, Cumhurbaşkanımızdan milletvekillerimize kadar insanlarımızın aldığı maaşlar ortada. Bir terbiyesizin yapmış olduğu yanlış haberle niye vakit harcayalım. Bu tarz şeylerle niye zaman harcayalım. Kendinizi daha çok nasıl geliştirirsiniz gibi şeylere vakit ayırırsanız, inanın çok daha mutlu olacaksınız” ifadelerini kullandı.
“ŞU ANDA GENÇ NESİL ÇOK ŞANSLI”
Programın modaratörü Ersin Düzen, “Şu anda genç nesil o kadar şanslı ki, bizim zamanımızda internet yoktu. Bırakın interneti cep telefonu, birbirimizle anında haberleşebileceğimiz bir şey yoktu. Şu anda teknoloji acayip gelişti. Bunun yanı sıra Türkiye’nin o dönemki ekonomik yapısı ile bu zaman arasında çok büyük bir fark var. Bugün hemen hemen her kim gündeme gelse, her kişi gündeme gelse hep olay maddiyata gidiyor. Maddiyat konusu açılıyor” dedi.
“SÖYLENEN HER ŞEYE İNANMAYIN”
Programı izlemeye gelen öğrencilere bir tavsiyesi olduğunu belirten Düzen, “Arkadaşlar bir abi olarak size tavsiyem, hayatınızda öncelikle kendinizi geliştirmek için uğraşın. Başkalarına kafa yorduğunuz takdirde bir akıl boyu yol gidemezsiniz. Özellikle teknoloji ve sosyal medya konusunda araştırın, öğrenin ve söylenen her şeye inanmayın. Araştırmadan ve öğrenmeden, doğruluğunu öğrenmeden bir şeyler paylaşmayın. Çünkü o zaman enerjinizi boşa harcamış olabilirsiniz. Kafanızı yormanız gereken tek bir şey var, ben yanımdakinden daha iyi nasıl olabilirim, ben aynı üniversiteye girecek olanlardan daha iyi nasıl olabilirim. O üniversiteyi bitirdikten sonra hedeflediğim mesleği yapabilmek için onlardan daha iyi nasıl olabilirim. Bunların kafasını yorduğunuz takdirde, kendinize, ailenize ve bu güzel ülkeye faydalı birer evlat olursunuz” şeklinde konuştu.
Düzenlenen program hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.