Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi"nde yaptığı konuşmasında, terör örgütlerinin emellerine ulaşamayacağını belirterek, “PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi terör...

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi"nde yaptığı konuşmasında, terör örgütlerinin emellerine ulaşamayacağını belirterek, “PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleri oyunlarına asla ulaşamayacaklardır. Şehit kanlarıyla sulanmış bu vatanı bölemeyeceklerdir” dedi.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük yararlılık gösteren vatandaşlardan Abdullah İrgin, Adviye Gül İsmailoğlu, Mehmet Köse, Muhammet Irmak, Adana’da "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi" kapsamında düzenlenen programda yaşadıklarını anlattı.
Seyhan Kültür Merkezi’nde sanatçı ve oyuncu İsmail Hakkı’nın moderatör olduğu program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Veysel Çelikdemir’in "15 Temmuz" temalı kum sanatı gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, programda yaptığı konuşmada, gençlere çağrıda bulundu. Demirtaş, şunları söyledi:
“Bugün sizleri sokağa davet eden ve kendi eylemlerine sizleri alet etmek isteyen illegal yapılardan uzak durunuz. Terörü meşrulaştırmak isteyen kötü emel sahiplerinin tuzaklarına düşmeyiniz. Sokağı ve meydanları terörize eden ülkemiz üzerinde terör oyunları oynamak isteyen PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleri oyunlarına asla ulaşamayacaklardır. Şehit kanlarıyla sulanmış bu vatanı bölemeyeceklerdir. Anadolu coğrafyasının bin yıllık mayasını bozamayacaklardır. Şu hususun özellikle altını çizmek istiyorum. 15 Temmuz’da gösterdiğimiz birlik ve beraberlik ruhuyla tek vatan, tek bayrak ve tek millet anlayışıyla bu topraklarda var olmaya devam edeceğiz.”
"Asıl kahraman Ömer Halisdemir’dir"
Genelkurmay Başkanlığı’na giren ve kolundan yaralanarak gazi olan Abdullah İrgin ise programın adının "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi" olduğunu, kendi adına kahraman yakıştırmasını kabul etmediğini belirtti. İrgin, "Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için. Kahraman dediğiniz insanlar Diyarbakır’da, Hakkari’de, Şırnak’ta, Ankara’da ve İstanbul’da bu vatanın bölünmez bütünlüğü için şehadet şerbetini içen insanlardır. Ben değilim. Kahraman dediğimiz insanlar Pensilvanya’daki soytarının Türkiye’deki köpeğini öldüren Ömer Halisdemir’dir. Sizlerin toprağında büyümüş Adanalı ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç’tur" dedi.
Mehmet Köse, Muhammet Irmak, Avdiye Gül İsmailoğlu da o gece yaşadıklarını anlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.