Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tdv’den, Afrika’ya Kur’an Hediyesi

Burkina Faso Büyükelçisi Korkut Tufan, "Dağıtılan Kur’an-ı Kerimler islamın daha iyi anlaşılmasına vesile olacaktır. Özellikle Fransızca meali olması sebebiyle insanlar rahatlıkla okuyup anlayabilecek ve yaşantılarını buna göre düzenleyebilecekler"...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burkina Faso Büyükelçisi Korkut Tufan, "Dağıtılan Kur’an-ı Kerimler islamın daha iyi anlaşılmasına vesile olacaktır. Özellikle Fransızca meali olması sebebiyle insanlar rahatlıkla okuyup anlayabilecek ve yaşantılarını buna göre düzenleyebilecekler" dedi.
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Hediyem Kur’an Olsun" kampanyası kapsamında Batı Afrika’da, Burkina Faso’nun başkenti Vagadugu’da hayırseverler tarafından bağışlanan Kur’an-ı Kerimleri hediye etti.
“Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası kapsamında İslami Eğitim Araştırmaları Öğrenci Merkezi’nde (CERF) gerçekleştirilen dağıtım törenine Burkina Faso Büyükelçisi Korkut Tufan da katıldı.
Tufan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ve Burkina Faso arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkileri geliştirmek için Türkiye’den gelen sivil toplum kuruluşlarının özellikle Ramazan ayında çeşitli hayır faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi. Bu çalışmalar kapsamında Türkiye’den gönderilen bin Kur’an-ı Kerim’in öğrencilere dağıtıldığını ifade eden Tufan, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Görmez’in size selamlarını getirdim. Dağıtılan Kur’an-ı Kerimler islamın daha iyi anlaşılmasına vesile olacaktır. Özellikle Fransızca meali olması sebebiyle insanlar rahatlıkla okuyup anlayabilecek ve yaşantılarını buna göre düzenleyebilecekler. O nedenle dağıtım törenini önemsiyoruz” diye konuştu.
TDV Batı Afrika Sorumlusu Vugar Akifoğlu, Afrika’da özellikle son yıllarda çok sayıda insanın İslamiyeti tercih ettiğini ve kaynak bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Akifoğlu, dağıtılan Kur’an-ı Kerimlerle birlikte bu sıkıntıyı bir nebze olsun aşmış olacaklarını ve insanların Kur’an’ı okurken anlayacağını hayatlarına uygulayabileceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından TDV Yayın Matbaacılık İşletmeciliği tarafından basılan ve koliler halinde Türkiye’den gönderilen Kur’an-ı Kerimlerin dağıtımı gerçekleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.